Vliegtijd naar Portugal

Hoe lang is het vliegen naar Portugal?

Vliegtijd naar Portugal:
Bestemming Vliegtijd naar Portugal Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Albufeira 02 uur 40 minuten
Algarve 02 uur 40 minuten
Azoren – Terceira 04 uur 30 minuten
Azoren – Ponta Delgada 04 uur 30 minuten
Faro 02 uur 40 minuten Vlucht zoeken
Funchal – Madeira 04 uur 00 minuten Vlucht zoeken
Lissabon 02 uur 30 minuten Vlucht zoeken
Porto 02 uur 10 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Portugal is 2 uur en 30 minuten.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Portugal

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Portugal? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Portugal.

Hoe lang is het vliegen naar Portugal

Hoe lang het vliegen is naar Portugal wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Portugal kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Portugal beïnvloeden.

De vluchtduur naar Portugal wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Porto bedraagt 2 uur en 10 minuten, maar naar Faro doet u er 30 minuten langer over. De hoofdstad Lissabon bereikt u in een vliegtijd van 2 uur en 30 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Voor uw bezoek aan Portugal is geen visum nodig. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan Portugal zijn geen vaccinaties nodig.

Malaria

In Portugal komt geen Malaria voor. U heeft dus geen Malaria pillen nodig voor uw reis.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Portugal staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Om besmetting met de Borrelia bacterie te voorkomen, is het belangrijk dat u tijdig en veilig de teek van uw huid verwijderd. Het veilig verwijderen van een teek doet u met een speciale tekenpincet. Gebruik voor het verwijderen van een teek nooit een normale pincet. Als u een normale pincet gebruikt, loopt u namelijk het risico dat de teek speeksel in de wond achter laat. Hierdoor neemt de kans op besmetting aanzienlijk toe.

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Hoe lang vliegen naar Portugal

Hoelang vliegen naar Portugal? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Portugal een vliegduur heeft van tussen de 2 uur en 5 uur (Azoren). De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Prijzen in Portugal

Het prijspeil in Portugal ligt ongeveer 12% lager dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Portugal ongeveer 12 Euro minder moet betalen.

De prijzen in Portugal zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 19% gedaald. Met deze daling behoort Portugal tot de 15 landen waar de prijzen het hardst dalen.

Met het huidige prijspeil behoort Portugal tot de 20 goedkoopste landen ter wereld.

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Portugal?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Portugal af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 2 en 5 uur. Een vliegtijd van 5 uur geldt voor de eilandengroep De Azoren.