Vliegtijd naar Roemenië

Hoe lang is het vliegen naar Roemenië?

Vliegtijd naar Roemenië:
Bestemming Vliegtijd naar Roemenië Goedkope tickets
Boekarest 03 uur 30 minuten Vlucht zoeken
Cluj Napoca 03 uur 10 minuten Vlucht zoeken
Timisoara 03 uur 10 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Roemenië is 3 uur en 20 minuten.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Roemenië

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Roemenië? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Roemenië.

Hoe lang is het vliegen naar Roemenië

Hoe lang het vliegen is naar Roemenië wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Roemenië kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Roemenië beïnvloeden.

De vluchtduur naar Roemenië wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Cluj Napoca bedraagt 2 uur en 10 minuten. De hoofdstad Boekarest bereikt u in een vliegtijd van 2 uur en 30 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Voor uw bezoek aan Roemenië is geen visum nodig. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Vaccinatie

In Roemenië komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Vaccinaties voor Roemenië

Voor uw reis naar Roemenië bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 23,30)
  • Hepatitis A (€ 53,00)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Hepatitis B, TBC en Rabiës noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Meditel werkt uitsluitend met gespecialiseerde artsen, die tijdens uw consult, op basis van uw gezondheid, uw reisbestemming en de reisduur, direct de juiste vaccinaties geven. U regelt dus alles in één bezoek!

De kosten van uw vaccinaties blijven beperkt doordat zorgverzekeraars (een deel van) de kosten betalen.

Malaria

In Roemenië komt geen Malaria voor. U heeft dus geen Malaria pillen nodig voor uw reis.

Hoe lang vliegen naar Roemenië

Hoelang vliegen naar Roemenië? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Roemenië een vliegduur heeft van tussen de 2 uur en 3 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt.

Lokale valuta en pinautomaten

In Roemenië kan worden betaald met de Roemeense Lei.

Euro’s omwisselen voor de Roemeense Lei gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan.

 

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

 

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Roemenië staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Om besmetting met de Borrelia bacterie te voorkomen, is het belangrijk dat u tijdig en veilig de teek van uw huid verwijderd. Het veilig verwijderen van een teek doet u met een speciale tekenpincet. Gebruik voor het verwijderen van een teek nooit een normale pincet. Als u een normale pincet gebruikt, loopt u namelijk het risico dat de teek speeksel in de wond achter laat. Hierdoor neemt de kans op besmetting aanzienlijk toe.

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Achtergrond informatie:

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Roemenië?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Roemenië af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 2 en 3 uur.