Vliegtijd naar Rusland

Hoe lang is het vliegen naar Rusland?

Vliegtijd naar Rusland:
Bestemming Vliegtijd naar Rusland Goedkope tickets
Chabarovsk 5 uur 45 minuten
Jekaterinenburg 3 uur 20 minuten
Kaliningrad 2 uur 15 minuten
Moskou 3 uur 20 minuten Vlucht zoeken
Novosibirsk  4 uur 20 minuten Vlucht zoeken
Sint-Petersburg 3 uur 20 minuten Vlucht zoeken
Sotsji 4 uur 00 minuten
Wolgograd 4 uur 00 minuten

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Rusland is 4 uur. Deze vluchtduur is gebaseerd op een vlucht naar Moskou. De exacte vliegtijd is sterk afhankelijk van de bestemming in Rusland. Tussen Moskou en Oost Rusland zit een groot verschil in aantal vlieguren.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Rusland

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Rusland? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio's in Rusland.

Hoe lang is het vliegen naar Rusland

Hoe lang het vliegen is naar Rusland wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Rusland kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 "slechts" 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Rusland beïnvloeden. De vluchtduur naar Rusland wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen. Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Sint-Petersburg bedraagt 3 uur en 20 minuten, maar naar Chabarovsk doet u er 2 uur en 15 minuten langer over. De hoofdstad Moskou bereikt u in een vliegtijd van 3 uur en 20 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming. De meest populaire steden in Rusland om te bezoeken zijn Moskou en Sint-Petersburg. Dit komt doordat deze steden veel variatie bieden voor toeristen. Met name Moskou heeft een rijke historie en biedt daardoor veel bezienswaardigheden. Een opkomende toeristische trekpleister is de badplaats Sotsji. Deze plaats is al tientallen jaren enorm populair onder de Russische bevolking (onder andere Poetin heeft er een buitenverblijf), maar door de toekenning van de Olympische Winterspelen van 2014 neemt de populariteit ook toe onder de buitenlandse toeristen.  

Visum

Om Rusland te mogen in reizen, dient u te beschikken over een geldig visum. Zonder visum zal u de toegang tot Rusland worden geweigerd. Zowel voor zakelijke reizigers als voor toeristen is het visum verplicht. Het aanvragen van een visum is vaak een moeizaam en bureaucratisch proces dat veel tijd in beslag neemt en vaak leidt tot frustraties. Om er voor te zorgen dat uw visumaanvraag in één keer snel en foutloos wordt verwerkt, kunt u gebruik maken van de visumdienst van E-visums. E-visums is gespecialiseerd in het aanvragen van visa voor vrijwel alle landen waar een visum nog verplicht is. Zij kennen het klappen van de zweep en weten precies welke documenten noodzakelijk zijn en waar ze met de aanvraag terecht kunnen voor een snelle en correcte afhandeling. Ze nemen niet alleen de gehele aanvraag voor u uit handen, maar uw visum kan indien gewenst zelfs bij u thuis worden afgeleverd. Om direct uw visum te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij E-visums.

Direct een visum aanvragen

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan Rusland is een vaccinatie niet verplicht. Vaccinatie tegen gele koorts is voor Rusland alleen verplicht als u in de zeven dagen voordat u Rusland binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Hoewel vaccinatie niet verplicht is raden wij voor elke reis naar Rusland de volgende vaccinaties aan:
  • DTP (€ 23,30)
  • Hepatitis A (€ 53,00)
Voor Rusland wordt een vaccinatie tegen 'teken encefalitis' aangeraden wanneer u langer dan 3 dagen in de natuur verblijft. Bij een verblijf van langer dan 3 maanden raden wij uitgebreidere inentingen aan tegen Hepatitis B, Hondsdolheid, tuberculose en buiktyfus. U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt! Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Meditel werkt uitsluitend met gespecialiseerde artsen, die tijdens uw consult, op basis van uw gezondheid, uw reisbestemming en de reisduur, direct de juiste vaccinaties geven. U regelt dus alles in één bezoek! De kosten van uw vaccinaties blijven beperkt doordat zorgverzekeraars (een deel van) de kosten betalen.

Malaria

In Rusland komt geen Malaria voor. U heeft dus geen Malaria pillen nodig voor uw reis.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Rusland staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme. Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot. Om besmetting met de Borrelia bacterie te voorkomen, is het belangrijk dat u tijdig en veilig de teek van uw huid verwijderd. Het veilig verwijderen van een teek doet u met een speciale tekenpincet. Gebruik voor het verwijderen van een teek nooit een normale pincet. Als u een normale pincet gebruikt, loopt u namelijk het risico dat de teek speeksel in de wond achter laat. Hierdoor neemt de kans op besmetting aanzienlijk toe.

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Prijzen in Rusland

Het prijspeil in Rusland ligt ongeveer 46% lager dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Rusland ongeveer 46 Euro minder hoeft te betalen (omgerekend vanuit de lokale valuta). De prijzen in Rusland zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 24% gedaald. Met deze daling behoort Rusland tot de 10 landen waar de prijzen het hardst dalen. Met het huidige prijspeil behoort Rusland tot de 5 goedkoopste landen.

Hoe lang vliegen naar Rusland

Hoelang vliegen naar Rusland? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Rusland een vliegduur heeft van tussen de 2 uur en 6 uur (Het uiterst oostelijke deel van Rusland uitgezonderd). De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Betalen & Valuta

Euro’s omwisselen voor Russische Roebels gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd. Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.   Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!  

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag "Hoe lang is het vliegen naar Rusland?" te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Rusland af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 2 en 6 uur.