Vliegtijd naar de Seychellen

Hoe lang is het vliegen naar de Seychellen?

Vliegtijd naar de Seychellen:
Bestemming Vliegtijd naar de Seychellen Goedkope tickets
Mahé 9 uur 50 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar de Seychellen is 9 uur en 50 minuten. De vliegtijd is afhankelijk van de eindbestemming in de Seychellen.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Seychellen

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Seychellen? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s op de Seychellen.

Hoe lang is het vliegen naar de Seychellen

Hoe lang het vliegen is naar de Seychellen wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar de Seychellen kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar de Seychellen beïnvloeden.

De vluchtduur naar de Seychellen wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar de Seychellen bedraagt 9 uur en 50 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Heeft u al gecontroleerd welk visum u voor de Seychellen nodig heeft?

De Seychellen heeft afhankelijk van het reisdoel, de bestemming en reisduur een toeristenvisum of zakenvisum verplicht gesteld. Zonder geldige visum zal u de toegang tot de Seychellen worden geweigerd. Dit houdt in dat u op het vliegveld niet door de douane komt en bij de eerst volgende mogelijkheid retour dient te vliegen. Naast een hoop stress en irritatie zal dit ook aanzienlijke kosten met zich meebrengen!

Een visum aanvragen staat bekend als een moeilijk en bureaucratisch proces. Om u al deze “papieren” ellende te besparen kunt u nu online uw visum aanvragen. De Visumcentrale zorgt ervoor dat uw visum aanvraag snel en tijdig wordt behandeld. Indien gewenst kunnen zij zelfs uw visum bij u thuis afleveren!

Controleer nu direct wat voor visum u voor de Seychellen nodig heeft, en vraag dit visum direct online aan! Alles wordt voor u geregeld!

Vaccinatie

In de Seychellen komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Vaccinaties voor de Seychellen

Voor uw reis naar de Seychellen bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 23,30)
  • Hepatitis A (volw. € 53,00)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus, Hepatitis B en Gele Koorts noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Meditel werkt uitsluitend met gespecialiseerde artsen, die tijdens uw consult, op basis van uw gezondheid, uw reisbestemming en de reisduur, direct de juiste vaccinaties geven. U regelt dus alles in één bezoek!

De kosten van uw vaccinaties blijven beperkt doordat zorgverzekeraars (een deel van) de kosten betalen.

Malaria

In de Seychellen komt geen Malaria voor. U heeft dus geen Malaria pillen nodig voor uw reis.

Hoe lang vliegen naar de Seychellen

Hoelang vliegen naar de Seychellen? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar de Seychellen een vliegduur heeft van tussen de 9 uur en 10 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Lokale valuta en pinautomaten

Op de Seychellen kan worden betaald met de Rupee (Afkorting: SCR, symbool: Rs). De Rupee is de lokale valuta en komt voor in biljetten van 500, 100, 50, 25 en 10 Rupee. 1 Rupee bestaat uit 100 Cent. Het muntgeld is verkrijgbaar in eenheden van 5 en 1 Rupee, en 25, 10, 5 en1 Cent.

[easy_ad_inject_1]

Pinnen op de Seychellen is mogelijk op de grotere eilanden. U vindt pinautomaten in de grotere steden bij vrijwel alle banken. Naast pinpassen met het Maestro logo kan hier ook met creditcards worden gepind. Het komt regelmatig voor dat deze pinautomaten leeg of defect zijn, maar door het aantal pinautomaten moet het altijd mogelijk zijn om contant geld op te nemen.

Betalen in winkels en horeca
Pinnen in restaurants en winkels is niet mogelijk. U dient dus over voldoende contant geld of een creditcard te beschikken om uw aankopen mee te betalen. Vaak kan er in winkels en horeca ook met Euro’s en Dollars worden betaald. Het wisselgeld is vrijwel altijd in Rupee’s. Reken hierbij nauwkeurig om want de wisselkoers wil bij zulke gelegenheden vaak in uw nadeel uitpakken.

Creditcards op de Seychellen
Op de Seychellen zijn creditcards wijd geaccepteerd. Betalen met een credit card is dan ook op veel plaatsen mogelijk. Toeristen en zakelijke reizigers worden geadviseerd zoveel mogelijk met een creditcard te betalen. Dit om criminaliteit (beroving en diefstal) te ontmoedigen.

Heeft u nog geen creditcard dan kunt u hier uw Visa creditcard aanvragen. Wij adviseren de Visa Greencard. Een Visa creditcard is wereldwijd de meest geaccepteerde creditcard. Of u nu geniet van een stedentrip binnen Europa of op Safari gaat in Afrika, met een Visa Creditcard kunt u altijd betalen! De Visa Greencard heeft als aanvullend voordeel dat alle aankopen CO2 neutraal worden gemaakt, zonder dat het u ook maar een cent extra kost! Bij elke aankoop die u met uw creditcard doet, investeert Visa in CO2 neutrale projecten zoals duurzame energie of het aanplanten van bomen.

De Visa Greencard heeft alle voordelen van een gewone creditcard, zoals de Visa Gold Card:
• Het is de meest geaccepteerde creditcard ter wereld.
• Uw aankopen zijn 180 dagen verzekerd
• Gespreid betalen is mogelijk
• Online inzicht in al uw transacties
• Zelf kiezen in welke CO2 neutrale projecten Visa moet investeren.

Wilt u nu uw Visa Greencard aanvragen klik dan hier!

Wereldstekkers / Reisstekkers

Stekkers zijn onderverdeeld in verschillende typen. Elk type past bij één bepaald soort stopcontact. Een aantal typen stekkers past op meerdere soorten stopcontacten. Vaak gaat het hierbij om ongeaarde stekkers die op geaarde stopcontacten passen. Bij het gebruik van een ongeaarde stekker heeft u meer kans op brand of een schok in het geval van kortsluiting. Apparaten die veel stroom verbruiken of een metalen behuizing hebben, hebben vrijwel altijd een geaarde stekker. U kunt hierbij denken aan magnetrons, wasmachines en beeldschermen. Ongeaarde stekkers treft u vooral aan bij opladers en kleine huishoudelijke apparaten.

Op de Seychellen wordt gebruik gemaakt van stekkers van het type G. Stekker type GIn Nederland maken we gebruik van type C en F, en in België van type C en E. Uw apparaten, zoals opladers, muggenstekkers of een föhn passen daardoor niet op stopcontacten op de Seychellen. U heeft hiervoor dus een verloop of reisstekker nodig.

Brennenstuhl Reisstekkerset

 

Veel reizigers naar de Seychellen kiezen voor een zogenaamde reisstekker-set. Een reisstekker-set bestaat uit één verloopstekker met meerdere adapters. Deze adapters maken het mogelijk de reisstekker over de hele wereld te gebruiken. Zo hoeft u maar één keer een reisstekker aan te schaffen ongeacht de landen waar u ooit nog naar op reis gaat! U klikt eenvoudig het juist type adapter op de verloopstekker. De verloopstekker plaatst u in het stopcontact en vervolgens kunt u uw apparatuur daar op aan sluiten.

De reisstekker-set van Brennerstuhl beschikt over 7 adapters (geaard). Hierdoor is deze reisstekker te gebruiken in ruim 150 landen. Voor meer informatie over het gebruik van de reisstekker-set, de landen waarin deze te gebruiken is, of om de reisstekker aan direct te bestellen, klikt u op de groene knop.

Reist u vaak of verblijft u voor langere tijd op uw bestemming dan is een reisstekker-set ideaal.

In sommige gevallen is alleen een reisstekker niet voldoende. Naast het type stekker zijn ook de frequentie en het voltage belangrijk. Tegenwoordig zijn bijna alle moderne apparaten geschikt voor de meest voorkomende frequenties en voltages. U kunt dit eenvoudig controleren in de handleiding van uw apparatuur. Ook hebben veel apparaten een sticker waarop deze gegevens op staan. Wanneer uw apparaten niet geschikt zijn voor de frequentie en voltage die gebruikt worden op uw bestemming, dient u ook een omvormer te gebruiken. De frequentie en voltage op de Seychellen zijn als volgt:

Voltage Frequentie
240 Volt 50 Hz

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar de Seychellen?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar de Seychellen af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 9 en 10 uur.