Vliegtijd naar Sicilië

Hoe lang is het vliegen naar Sicilië?

Vliegtijd naar Sicilië:
Bestemming Vliegtijd naar Sicilië Goedkope tickets
Sicilië – Catania 02 uur 30 minuten Vlucht zoeken
Sicilië – Palermo 02 uur 20 minuten Vlucht zoeken
Sicilië – Trapani 02 uur 20 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Sicilië is 2 uur en 25 minuten.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Sicilië

Hoe lang is het vliegen naar Sicilië

Hoe lang het vliegen is naar Sicilië wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Sicilië kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Sicilië beïnvloeden.

De vluchtduur naar Sicilië wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Catania bedraagt 2 uur en 30 minuten, maar naar Palermo doet u er 10 minuten korter over.

Voor vliegtijden naar andere bestemmingen in Italië kijk dan op de volgende pagina: Vliegtijden naar Vliegtijd naar Italië