Vliegtijd naar Singapore

Hoe lang is het vliegen naar Singapore?

Vliegtijd naar Singapore:
Bestemming Vliegtijd naar Singapore Goedkope tickets
Singapore 14 uur 00 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Singapore is 14 uur.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Singapore

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Singapore? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Singapore.

Hoe lang is het vliegen naar Singapore

Hoe lang het vliegen is naar Singapore wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Singapore kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Singapore beïnvloeden.

De vluchtduur naar Singapore wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Singapore bedraagt 14 uur. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Singapore Changi International Airport beschikt over één of meer airside transit hotels of Sleeping Pods. Een transit hotel biedt u de gelegenheid om een lange wachttijd, op een aansluitende vlucht, in alle comfort te overbruggen. Vaak kunt u een kamer in een transit hotel voor enkele uren boeken zodat u even uit kunt rusten. Een Sleeping Pod biedt over het algemeen minder ruimte en minder comfort maar is altijd nog aangenamer dan slapen op de bankjes van de luchthaven. Transit hotels en Sleeping Pods bevinden zich in het gedeelte van de luchthaven dat zich achter de security en paspoort controle bevindt. Hierdoor hoeft u na aankomst niet door alle checks maar kunt u in de transit area wachten op uw aansluitende vlucht. Moet u heel lang vliegen of heeft u een lange tussenstop dan is een transit hotel dé oplossing.

Op Singapore Changi International Airport vindt u de volgende transit hotels en slaap cabines:

 • Aerotel Singapore hotel
 • Ambassador Transit Hotel

Het Aerotel Singapore hotel vindt u op level 3 van de Departure / Transite Lounge. Deze lounge bevindt zich in Terminal 1 in de directe omgeving van Gate D41. Het heeft 70 kamers welke u kunt boeken voor een minimale duur van 6 uur. De kosten hiervoor bedragen 78 Dollar. De kamers zijn voorzien van TV, WiFi, koffie / thee faciliteiten, en-suite badkamer, airconditioning en een bureau. Aerotel Singapore hotel biedt daarnaast de volgende faciliteiten: Wake Up Call Service, gym / fitness center,
vergaderruimte en een zwembad.

Het Ambassador Transit Hotel vindt u in Terminal 2 in de Departure / Transit Lounge. Het heeft 83 kamers die u kunt boeken voor een minimale duur van 12 uur. De kosten hiervoor bedragen 103 Euro. De kamers zijn voorzien van TV, WiFi, airconditioning, en een bureau. Ambassador Transit Hotel biedt daarnaast de volgende faciliteiten: gym / fitness center.

Een aantal luchtvaartmaatschappijen heeft een Airport Lounge waar u terecht kunt (Overzicht Airport Lounges Singapore).

Overstappen, transfers en aansluitende vluchten

Singapore is een bestemming die vaak niet rechtstreeks wordt aangevlogen. Veel luchtvaartmaatschappijen kiezen er voor om gebruik te maken van een luchthaven met een hub-functie. Dit houdt in dat er een tussenstop plaats vindt op een grote luchthaven in de regio van vertrek of aankomst. Op deze luchthaven neemt u een aansluitende vlucht (transfer) naar uw eindbestemming Singapore.

Singapore wordt vaak aangevlogen vanuit Dubai, Hong Kong en Istanbul. Onderstaand vindt u de bijbehorende vliegtijden:

 • De vliegtijd van Abu Dhabi naar Singapore is 7 uur en 55 minuten.
 • De vliegtijd van Dubai naar Singapore is 7 uur en 50 minuten.
 • De vliegtijd van Düsseldorf naar Singapore is 13 uur en 50 minuten.
 • De vliegtijd van Frankfurt naar Singapore is 13 uur en 40 minuten.
 • De vliegtijd van Hong Kong naar Singapore is 3 uur en 35 minuten.
 • De vliegtijd van Istanbul naar Singapore is 11 uur en 35 minuten.
 • De vliegtijd van Jakarta naar Singapore is 1 uur en 20 minuten.
 • De vliegtijd van Londen naar Singapore is 14 uur en 25 minuten.
 • De vliegtijd van New York naar Singapore is 20 uur en 20 minuten.

Luchtvaartmaatschappijen kiezen voor het gebruik van hubs in verband met een niet toereikende brandstofcapaciteit van het vliegtuig. Ook een betere bezettingsgraad van het vliegtuig kan een reden zijn om te kiezen voor een tussenstop.

Hoelang vliegen naar Singapore

Hoelang vliegen naar Singapore? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Singapore een vliegduur heeft van 14 uur. Een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kunnen van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Visum

Voor uw bezoek aan Singapore is geen visum nodig. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Vliegtickets & complete reizen

Vindt nu de goedkoopste en meest complete vakanties naar Singapore bij Tui en Tenzing Travel. Tenzing Travel is dé specialist op het gebied van reizen naar Singapore. Hierdoor bieden ze alleen die reizen aan die u een heel leven bij zullen blijven.

Uiteraard kunt u bij Tenzing Travel geheel gratis en vrijblijvend brochures en offertes opvragen! Klik op uw vakantie naar keuze en vraag aan!

Hieronder treft u het complete aanbod van reizen naar Singapore van Tenzing Travel en Tui aan:

[display_pages store=”271″][user_pages store=”271″]

[display_multi store=”271″]

[display_pages store=”271″][user_pages store=”271″]

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan de Singapore is een vaccinatie niet verplicht. Afhankelijk van uw reisdoel, bestemming en reisduur is een vaccinatie tegen Gele Koorts en Hepatitis B aan te bevelen.

Wilt u zich verder informeren over mogelijke vaccinaties, omdat u wellicht een rondreis maakt en daarbij meerdere landen aandoet, dan vindt u op deze pagina meer informatie: Vaccinaties.

Malaria

In Singapore komt geen Malaria voor.

Lokale valuta en pinautomaten

Euro’s omwisselen voor Singaporese Dollars gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

 

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

 

Wereldstekkers / Reisstekkers

Stekkers zijn onderverdeeld in verschillende typen. Elk type past bij één bepaald soort stopcontact. Een aantal typen stekkers past op meerdere soorten stopcontacten. Vaak gaat het hierbij om ongeaarde stekkers die op geaarde stopcontacten passen. Bij het gebruik van een ongeaarde stekker heeft u meer kans op brand of een schok in het geval van kortsluiting. Apparaten die veel stroom verbruiken of een metalen behuizing hebben, hebben vrijwel altijd een geaarde stekker. U kunt hierbij denken aan magnetrons, wasmachines en beeldschermen. Ongeaarde stekkers treft u vooral aan bij opladers en kleine huishoudelijke apparaten.

In Singapore wordt gebruik gemaakt van stekkers van het type G. Stekker type GIn Nederland maken we gebruik van type C en F, en in België van type C en E. Uw apparaten, zoals opladers, muggenstekkers of een föhn passen daardoor niet op stopcontacten in Singapore. U heeft hiervoor dus een verloop of reisstekker nodig.

Brennenstuhl Reisstekkerset

Veel reizigers naar Singapore kiezen voor een zogenaamde reisstekker-set. Een reisstekker-set bestaat uit één verloopstekker met meerdere adapters. Deze adapters maken het mogelijk de reisstekker over de hele wereld te gebruiken. Zo hoeft u maar één keer een reisstekker aan te schaffen ongeacht de landen waar u ooit nog naar op reis gaat! U klikt eenvoudig het juist type adapter op de verloopstekker. De verloopstekker plaatst u in het stopcontact en vervolgens kunt u uw apparatuur daar op aan sluiten.

De reisstekker-set van Brennerstuhl beschikt over 7 adapters (geaard). Hierdoor is deze reisstekker te gebruiken in ruim 150 landen. Voor meer informatie over het gebruik van de reisstekker-set, de landen waarin deze te gebruiken is, of om de reisstekker aan direct te bestellen, klikt u op de groene knop.

Reist u vaak of verblijft u voor langere tijd op uw bestemming dan is een reisstekker-set ideaal.

In sommige gevallen is alleen een reisstekker niet voldoende. Naast het type stekker zijn ook de frequentie en het voltage belangrijk. Tegenwoordig zijn bijna alle moderne apparaten geschikt voor de meest voorkomende frequenties en voltages. U kunt dit eenvoudig controleren in de handleiding van uw apparatuur. Ook hebben veel apparaten een sticker waarop deze gegevens op staan. Wanneer uw apparaten niet geschikt zijn voor de frequentie en voltage die gebruikt worden op uw bestemming, dient u ook een omvormer te gebruiken. De frequentie en voltage in Singapore zijn als volgt:

Voltage Frequentie
230 Volt 50 Hz

Prijzen in Singapore

Het prijspeil in Singapore ligt ongeveer 6% hoger dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Singapore ongeveer 106 Euro moet betalen.

De prijzen in Singapore zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 10% gestegen. Met deze stijging behoort Singapore tot de 10 landen waar de prijzen het hardst stijgen.

Met het huidige prijspeil behoort Singapore tot de 20 duurste landen ter wereld.

Reisgidsen

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Singapore?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Singapore af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van 14 uur.