Vliegtijd naar Slowakije

Hoe lang is het vliegen naar Slowakije?

Vliegtijd naar Slowakije:
Bestemming Vliegtijd naar Slowakije Goedkope tickets
Bratislava 02 uur 00 minuten Vlucht zoeken
Kosice 02 uur 20 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Slowakije is 2 uur en 10 minuten. De vliegtijd is afhankelijk van de eindbestemming in Slowakije.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Slowakije

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Slowakije? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Slowakije.

Visum

Voor uw bezoek aan Slowakije is geen visum nodig. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan Slowakije zijn in principe geen vaccinaties nodig. Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Rabiës wel noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Meditel werkt uitsluitend met gespecialiseerde artsen, die tijdens uw consult, op basis van uw gezondheid, uw reisbestemming en de reisduur, direct de juiste vaccinaties geven. U regelt dus alles in één bezoek!

De kosten van uw vaccinaties blijven beperkt doordat zorgverzekeraars (een deel van) de kosten betalen.

Malaria

In Slowakije komt geen Malaria voor. U heeft dus geen Malaria pillen nodig voor uw reis.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Slowakije staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Om besmetting met de Borrelia bacterie te voorkomen, is het belangrijk dat u tijdig en veilig de teek van uw huid verwijderd. Het veilig verwijderen van een teek doet u met een speciale tekenpincet. Gebruik voor het verwijderen van een teek nooit een normale pincet. Als u een normale pincet gebruikt, loopt u namelijk het risico dat de teek speeksel in de wond achter laat. Hierdoor neemt de kans op besmetting aanzienlijk toe.

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Vliegtickets & complete reizen

Vindt nu de goedkoopste vakanties naar Slowakije bij TUI. TUI is dé specialist op het gebied van reizen naar Slowakije. Hierdoor bieden ze alleen die reizen aan die u een heel leven bij zullen blijven. Doordat TUI gebruik maakt van haar eigen airline TUIfly kunnen ze ook nog eens zéér concurrerende tarieven bieden.

Hieronder treft u het complete aanbod van reizen naar Slowakije van TUI aan:
 
[display_pages store=”295″][user_pages store=”295″]

[display_multi store=”295″]

[display_pages store=”295″][user_pages store=”295″]

Wereldstekkers / Reisstekkers

Stekkers zijn onderverdeeld in verschillende typen. Elk type past bij één bepaald soort stopcontact. Een aantal typen stekkers past op meerdere soorten stopcontacten. Vaak gaat het hierbij om ongeaarde stekkers die op geaarde stopcontacten passen. Bij het gebruik van een ongeaarde stekker heeft u meer kans op brand of een schok in het geval van kortsluiting. Apparaten die veel stroom verbruiken of een metalen behuizing hebben, hebben vrijwel altijd een geaarde stekker. U kunt hierbij denken aan magnetrons, wasmachines en beeldschermen. Ongeaarde stekkers treft u vooral aan bij opladers en kleine huishoudelijke apparaten.

In Slowakije wordt gebruik gemaakt van stopcontacten van het type E. Dit type stopcontact bevat een pin waardoor stekkers van het type F niet passen. Stekkers van het type F zijn geaarde stekkers die op veel Nederlandse apparaten zijn bevestigd. Stekker type ENiet geaarde stekkers van het type C passen wel op een stopcontact type E. Ook dit type stekker komt regelmatig voor in Nederland. Controleer daarom wat voor type stekker op uw apparaat bevestigd zit. Is dit een geaarde stekker dan heeft u dus altijd een verloop of reisstekker nodig!

Brennenstuhl Reisstekkerset

Veel reizigers naar Slowakije kiezen voor een zogenaamde reisstekker-set. Een reisstekker-set bestaat uit één verloopstekker met meerdere adapters. Deze adapters maken het mogelijk de reisstekker over de hele wereld te gebruiken. Zo hoeft u maar één keer een reisstekker aan te schaffen ongeacht de landen waar u ooit nog naar op reis gaat! U klikt eenvoudig het juist type adapter op de verloopstekker. De verloopstekker plaatst u in het stopcontact en vervolgens kunt u uw apparatuur daar op aan sluiten.

De reisstekker-set van Brennerstuhl beschikt over 7 adapters (geaard). Hierdoor is deze reisstekker te gebruiken in ruim 150 landen. Voor meer informatie over het gebruik van de reisstekker-set, de landen waarin deze te gebruiken is, of om de reisstekker aan direct te bestellen, klikt u op de groene knop.

Reist u vaak of verblijft u voor langere tijd op uw bestemming dan is een reisstekker-set ideaal.

In sommige gevallen is alleen een reisstekker niet voldoende. Naast het type stekker zijn ook de frequentie en het voltage belangrijk. Tegenwoordig zijn bijna alle moderne apparaten geschikt voor de meest voorkomende frequenties en voltages. U kunt dit eenvoudig controleren in de handleiding van uw apparatuur. Ook hebben veel apparaten een sticker waarop deze gegevens op staan. Wanneer uw apparaten niet geschikt zijn voor de frequentie en voltage die gebruikt worden op uw bestemming, dient u ook een omvormer te gebruiken. De frequentie en voltage in Slowakije zijn als volgt:

Voltage Frequentie
230 Volt 50 Hz

Reisgidsen