Vliegtijd naar de Balearen

Hoe lang is het vliegen naar de Balearen?

Vliegtijd naar de Balearen:
Bestemming Vliegtijd naar de Balearen Goedkope tickets
Ibiza 2 uur 00 minuten Vlucht zoeken
Mallorca 2 uur 10 minuten Vlucht zoeken
Menorca 2 uur 15 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Spanje – de Balearen is 2 uur en 10 minuten.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Balearen

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Spanje – de Balearen? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s op de Balearen (Ibiza, Mallorca en Menorca).

Hoe lang is het vliegen naar Ibiza, Mallorca of Menorca

Hoe lang het vliegen is naar de eilandengroep de Balearen wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Ibiza, Mallorca of Menorca kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar de Balearen beïnvloeden.

De vluchtduur naar de Mallorca, Ibiza of Menorca wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Ibiza bedraagt 2 uur, maar naar Menorca doet u er 15 minuten langer over. Mallorca bereikt u in een vliegtijd van 2 uur en 10 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Voor uw bezoek aan Spanje is geen visum nodig. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Hoe lang vliegen naar Balearen

Hoelang vliegen naar Balearen (Ibiza, Mallorca en Menorca)? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Balearen een vliegduur heeft van tussen de 2 uur en 3 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Spanje staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Om besmetting met de Borrelia bacterie te voorkomen, is het belangrijk dat u tijdig en veilig de teek van uw huid verwijderd. Het veilig verwijderen van een teek doet u met een speciale tekenpincet. Gebruik voor het verwijderen van een teek nooit een normale pincet. Als u een normale pincet gebruikt, loopt u namelijk het risico dat de teek speeksel in de wond achter laat. Hierdoor neemt de kans op besmetting aanzienlijk toe.

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft als u naar Spanje op reis gaat!

Achtergrond informatie:

Praktische informatie:

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Ibiza, Mallorca of Menorca?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Ibiza, Mallorca of Menorca af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 2 en 3 uur.