Vliegtijd naar Spanje

Hoe lang is het vliegen naar Spanje?

Vliegtijd naar Spanje:
Bestemming Vliegtijd naar Spanje Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Alicante 2 uur 25 minuten
Barcelona 2 uur 20 minuten Vlucht zoeken
Bilbao 2 uur 20 minuten
Gerona / Girona 2 uur 00 minuten
Madrid 2 uur 25 minuten Vlucht zoeken
Malaga 3 uur 10 minuten
Reus 1 uur 30 minuten

Eenvoudig in gebruik!

Sevilla 3 uur 00 minuten Vlucht zoeken
Valencia 2 uur 25 minuten Vlucht zoeken
Costa Brava – Blanes 2 uur 20 minuten
Costa Brava – Lloret de Mar 2 uur 20 minuten
Costa Brava – Malgrat de Mar 2 uur 20 minuten
Costa Blanca – Alicante 2 uur 25 minuten
Costa Dorada – Reus 1 uur 30 minuten
Costa de Almeria – Almeria 2 uur 40 minuten
Costa de la Luz – Huelva 2 uur 25 minuten
Costa del Sol – Malaga 2 uur 50 minuten

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Spanje is 2 uur en 25 minuten. De vliegtijd is afhankelijk van de bestemming in Spanje.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Spanje

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Spanje? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Spanje.

Hoe lang is het vliegen naar Spanje

Hoe lang het vliegen is naar Spanje wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Spanje kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Spanje beïnvloeden.

De vluchtduur naar Spanje wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Barcelona bedraagt 2 uur en 20 minuten, maar naar Malaga doet u er 50 minuten langer over. De hoofdstad Madrid bereikt u in een vliegtijd van 2 uur en 25 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Voor uw bezoek aan Spanje is geen visum nodig. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan Spanje is een vaccinatie niet verplicht.

Wilt u zich verder informeren over mogelijke vaccinaties, omdat u wellicht een rondreis maakt en daarbij meerdere landen aandoet, dan vindt u op deze pagina meer informatie: Vaccinaties.

Malaria

In Spanje komt geen Malaria voor.

Vliegtickets & complete reizen

Hoe lang vliegen naar Spanje

Hoelang vliegen naar Spanje? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Spanje een vliegduur heeft van tussen de 2 uur en 4 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Prijzen in Spanje

Het prijspeil in Spanje ligt ongeveer 1% hoger dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Spanje ongeveer 1 Euro meer moet betalen.

De prijzen in Spanje zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 23% gedaald. Met deze daling behoort Spanje tot de 10 landen waar de prijzen het hardst dalen.

Met het huidige prijspeil behoort Spanje tot de 25 duurste landen ter wereld.

Praktische informatie:

Achtergrond informatie:

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Spanje?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Spanje af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 2 en 4 uur.