Sydney

Hoe lang is het vliegen naar Sydney?

Vliegtijd naar Sydney:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Sydney 20 uur 25 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Sydney – Australië? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Hoe lang is het vliegen naar Sydney

Hoe lang het vliegen is naar Sydney wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Sydney kan door het type vliegtuig zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het vliegtuigtype maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Sydney beïnvloeden.

De vluchtduur naar Sydney wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur toenemen. Afhankelijk vanaf welke gate u vertrekt en naar welke baan u moet taxiën kan de vluchtduur met 20 minuten toenemen.

De vliegtijd naar Sydney is 20 uur en 25 minuten. Voor uitgebreide informatie over Sydney leest u verder op deze pagina.

Luchthaven

Sydney bereikt u via de internationale luchthaven Sydney Kingsford Smith Airport.

Sydney Kingsford Smith Airport
Deze luchthaven ligt op ongeveer 12 kilometer van Sydney. De reistijd, vanaf de luchthaven, naar het centrum van Sydney bedraagt met de auto ongeveer 21 minuten. Uiteraard kan de reistijd afwijken door de gekozen route en de verkeersdrukte.

Sydney Kingsford Smith Airport vervoert jaarlijks ongeveer 42 miljoen passagiers. Er vliegen ongeveer 94 luchtvaartmaatschappijen van en naar deze luchthaven. Gezamenlijk vliegen zij naar bijna 43 bestemmingen. Onder andere Jetstar Airways, Qantas, Regional Express Airlines, Tigerair en Virgin Australia vliegen op deze bestemming. Een aantal luchtvaartmaatschappijen heeft een Airport Lounge waar u terecht kunt (Overzicht Airport Lounges Sydney).

De luchthaven beschikt over 3 start –en landingsbanen van 2550, 2450 en 3950 meter lang. Sydney Kingsford Smith Airport is een luchthaven met goede faciliteiten. Er is mogelijkheid om (tax free) te shoppen. Onder andere winkels van Victoria’s Secret, Jimmy Choo, Boijoux Collection, Hugo Boss, Michael Kors, Pandora, Oxford, Burberry, Emporio Armani, Coach, Tiffany & Co. en Lacoste zijn aanwezig op deze luchthaven. Voor een hapje of een drankje kunt u onder andere terecht bij een vestiging van Krispy Kreme, McDonald’s, Subway en Starbucks.

Er is voldoende mogelijkheid om een auto te huren. Onder andere AVIS, Budget, Europcar, Hertz, Thrifty en RedSpot Sixt hebben een balie waar u terecht kunt.

Vervoer van -en naar de luchthaven

Reist u liever per huurauto lees hieronder verder.

Autohuur

Een huurauto biedt u vrijheid om Sydney op eigen gelegenheid te verkennen. U kunt in Australië een huurauto huren als u minimaal 21 jaar oud bent en daarbij minimaal 1 jaar een rijbewijs heeft. Vaak wordt er een toeslag berekend voor bestuurders jonger dan 25 jaar. De kosten hiervan liggen op ongeveer AUD 17,00 per persoon per dag.

Klik op onderstaande groene button om direct naar de autoverhuur module te gaan.

Vergelijk alle huurauto aanbieders

Als u een auto wilt huren, dan regelt u deze het beste voordat u naar uw bestemming vertrekt. Laat u vooral niet verleiden door lokale aanbieders die tegen scherpe prijzen huurauto’s aanbieden. U komt in dat geval namelijk vaak bedrogen uit. De uiteindelijke kosten liggen bij lokale aanbieders vaak veel hoger! Enkele negatieve punten waar u, bij lokale aanbieders, mee te maken kunt krijgen:

 • Extra kosten na afloop van de huurperiode.
 • De verhuurder probeert reeds bestaande schades op u te verhalen.
 • U bent slecht of zelfs helemaal niet verzekerd.
 • Er worden hoge kosten per gereden kilometer aan u doorberekend.
 • De auto heeft defecten waardoor u en/of uw familie gevaar loopt.

Een goede en betrouwbare auto kunt u reserveren via één van de gerenommeerde autoverhuurbedrijven. Gerenommeerde autoverhuurbedrijven zullen u geen kosten achteraf berekenen en bieden een goede (all risk) verzekering aan. Vrijwel altijd bieden zij ook een ongelimiteerde aantal kilometers aan (bij een verhuurperiode langer dan 3 dagen).

Onze autoverhuur module vergelijkt de volgende aanbieders: Hertz, Budget, Europcar, Avis en Sixt.

Klik op onderstaande groene button om direct naar de autoverhuur module te gaan.

Vergelijk alle huurauto aanbieders

Enkele aandachtspunten en tips voor het huren van een auto in Sydney:

  Aandachtspunten bij het huren van een auto

 • U dient minimaal 21 te zijn als u een auto in Australië wilt huren.
 • U dient in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij de ANWB).
 • U moet minsten 1 jaar geleden uw rijbewijs hebben gehaald.
 • Wanneer u rijdt onder invloed van alcohol en drugs bent u niet verzekerd.
 • De kosten kunnen voor jonge bestuurders hoger zijn dan voor oudere bestuurders
 • Schade die ontstaat doordat u heeft doorgereden na het oplichten van waarschuwingslampjes zijn voor uw rekening.
 • Denk aan uw verzekering. Gerenommeerde autoverhuurbedrijven geven duidelijk aan of de verzekering is inbegrepen in de huurpijs. Indien de verzekering niet is inbegrepen, sluit deze dan apart af.
 • Maak, wanneer u de huurauto in ontvangst neemt, altijd foto’s van de bestaande schades aan het exterieur en interieur van de auto. Zo kunt u aantonen dat eventuele schade reeds aanwezig was bij het in ontvangst nemen van de auto.
 • De maximum snelheid binnen de bebouwde kom is 50-60 kilometer per uur. De maximum snelheid op snelwegen is 100-130 kilometer per uur. Let goed op want de maximum snelheid varieert vaak per plaats, regio en staat!

Overstappen, transfers en aansluitende vluchten

Sydney is een bestemming die vaak niet rechtstreeks wordt aangevlogen. Veel luchtvaartmaatschappijen kiezen er voor om gebruik te maken van een luchthaven met een hub-functie. Dit houdt in dat er een tussenstop plaats vindt op een grote luchthaven in de regio van vertrek of aankomst. Op deze luchthaven neemt u een aansluitende vlucht (transfer) naar uw eindbestemming Sydney.

Sydney wordt vaak aangevlogen vanuit Dubai, Hong Kong en Singapore. Onderstaand vindt u de bijbehorende vliegtijden:

 • De vliegtijd van Dubai naar Sydney is 14 uur en 50 minuten.
 • De vliegtijd van Düsseldorf naar Sydney is 20 uur en 20 minuten.
 • De vliegtijd van Hong Kong naar Sydney is 9 uur en 10 minuten.
 • De vliegtijd van Jakarta naar Sydney is 6 uur en 55 minuten.
 • De vliegtijd van London naar Sydney is 20 uur en 55 minuten.
 • De vliegtijd van Los Angeles naar Sydney is 14 uur en 50 minuten.
 • De vliegtijd van New York naar Sydney is 19 uur en 40 minuten.
 • De vliegtijd van Singapore naar Sydney is 7 uur en 50 minuten.

Luchtvaartmaatschappijen kiezen voor het gebruik van hubs in verband met een niet toereikende brandstofcapaciteit van het vliegtuig. Ook een betere bezettingsgraad van het vliegtuig kan een reden zijn om te kiezen voor een tussenstop.

Bezienswaardigheden

Onderstaand de top 3 bezienswaardigheden in -en rondom Sydney.

1. Sydney Opera House – Ervaar de muzikale kunst in haar meest pure vorm!

2. Featherdale Wildlife Park – Koala’s knuffelen en Kangoeroes voeren!

3. Het Sydney Sea Life Aquarium – De grootste verzameling haaien en roggen. Krabben tot 4 meter spanwijdte!

Voor meer informatie over bovenstaande bezienswaardigheden (toegangsprijzen, openingstijden, adressen, etc) klik hier!

Openbaar vervoer

Visum

Voor uw bezoek aan Sydney – Australië is een visum benodigd. Zonder een visum zal u de toegang tot Australië worden geweigerd. De visumplicht geldt zowel voor zakelijke als toeristische reizigers.

Een visum aanvragen is vaak een langdurig en bureaucratisch proces. Om uw visumaanvraag te bespoedigen, kunt u gebruik maken van de visummodule die u hier links in het scherm aantreft. Uw visumaanvraag zal snel en tijdig worden behandeld door de Visumcentrale, de specialist in visumaanvragen en legaliseringen. De service gaat ver. Niet alleen verzorgen zij al het papierwerk, ze kunnen indien gewenst zelfs het visum bij u thuis afleveren.

Vaccinatie

Er komen in Australië meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinatie bent u niet beschermd tegen deze infectieziekten en dat kan zeer ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Niet alleen tijdens uw reis, maar ook nog heel lang daarna! Omdat de gezondheidszorg in sommige gebieden van Australië minder goed is geregeld dan bij ons in Nederland en België, wilt u natuurlijk voorkomen dat u, gedurende uw reis, ziek wordt. Wanneer u kiest voor een vaccinatie weet u zeker dat u goed beschermd op reis gaat.

Vaccinaties voor Australië

Voor uw bezoek aan Sydney is een vaccinatie niet verplicht. Vaccinatie tegen gele koorts wordt vaak wel aangeraden, maar de kans dat u deze infectie oploopt in Australië is zeer beperkt. (Gele koorts is een infectieziekte veroorzaakt door het gele koorts virus dat door muggen wordt verspreid).

Wilt u zich verder informeren over mogelijke vaccinaties, omdat u wellicht een rondreis maakt en daarbij meerdere landen aandoet, klik dan op onderstaande groene knop om meer informatie over vaccinaties op te vragen, of direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties. Meditel is de specialist op het gebied van preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt online een afspraak inplannen op het tijdstip dat u het beste uitkomt bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Valuta

In Sydney – Australië kunt u betalen met de Australische Dollar.

Euro’s omwisselen voor de Australische Dollar gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

Reisverzekering

Vliegtickets

Vindt nu de goedkoopste vliegtickets naar Sydney bij World Ticket Center. WTC.nl Is één van de grootste reisaanbieders en kan daardoor de meest voordelige tarieven aanbieden.
Vindt de goedkoopste vliegtickets!
 
 

Welke cruises vertrekken er vanuit Sydney

Vanuit Sydney vertrekken een groot aantal cruiseschepen naar diverse bestemmingen en routes. Bij cruises vanuit Sydney zijn de volgende routes erg populair:

  Routes:

 • Fiji, Nieuw-Caledonië en Australië
 • Nieuw-Zeeland en Australië
 • Vanuatu, Nieuw-Caledonië en Australië

De duur van een cruise vanuit Sydney varieert over het algemeen tussen de 8 en 14 dagen.

Bekende cruiseschepen die op deze routes varen zijn de Norwegian Jewel, de MS Maasdam en de Voyager of the Seas.

Er zijn verschillende rederijen die Sydney als vertrekhaven gebruiken, namelijk:

  Rederijen:

 • Royal Caribbean
 • Norwegian Cruise Line
 • Holland America Line

Om in Sydney aan boord te gaan van uw cruise, dient u te vliegen naar luchthaven Kingsford Smith International Airport in Sydney.

Reisgidsen

Alternatieve bestemmingen

Wellicht zijn onderstaande bestemmingen ook interessant voor u:

Adelaide
Alice Springs
Brisbane
Cairns
Darwin
Hobart
Melbourne
Perth
Surfers Paradise