Vliegtijd naar Taiwan

Hoe lang is het vliegen naar Taiwan?

Vliegtijd naar Taiwan :
Bestemming Vliegtijd naar Taiwan Goedkope tickets
Taiwan (Taipei) 11 uur 05 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Taiwan is 11 uur en 5 minuten. De vliegtijd is afhankelijk van de eindbestemming in Taiwan.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Taiwan

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Taiwan – China? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Luchthaven

Taipei bereikt u via de internationale luchthaven Taiwan Taoyuan International Airport.

Taiwan Taoyuan International Airport
Deze luchthaven ligt op ongeveer 52 kilometer van Taipei. De reistijd, vanaf de luchthaven, naar het centrum van Taipei bedraagt met de auto ongeveer 44 minuten. Uiteraard kan de reistijd afwijken door de gekozen route en de verkeersdrukte.

Taiwan Taoyuan International Airport vervoert jaarlijks ongeveer 43 miljoen passagiers. Er vliegen ongeveer 56 luchtvaartmaatschappijen van en naar deze luchthaven. Gezamenlijk vliegen zij naar bijna 120 bestemmingen. Onder andere China Airlines, China Eastern Airlines, China Southern Airlines, EVA Air en Tigerair vliegen op deze bestemming.

De luchthaven beschikt over 2 start –en landingsbanen van 3660 en 3800 meter lang. Taiwan Taoyuan International Airport is een luchthaven met goede faciliteiten. Er is mogelijkheid om (tax free) te shoppen. Onder andere winkels van Bvlgari, Adidas en Puma zijn aanwezig op deze luchthaven. Voor een hapje of een drankje kunt u onder andere terecht bij een vestiging van 7-Eleven, McDonalds, Burger King, Starbucks en Subway.

Er is voldoende mogelijkheid om een auto te huren. Onder andere Ching Bing Auto Leasing, Avis en Hotai Leasing hebben een balie waar u terecht kunt.

Taoyuan, Taiwan beschikt over één of meer airside transit hotels of Sleeping Pods. Een transit hotel biedt u de gelegenheid om een lange wachttijd, op een aansluitende vlucht, in alle comfort te overbruggen. Vaak kunt u een kamer in een transit hotel voor enkele uren boeken zodat u even uit kunt rusten. Een Sleeping Pod biedt over het algemeen minder ruimte en minder comfort maar is altijd nog aangenamer dan slapen op de bankjes van de luchthaven. Transit hotels en Sleeping Pods bevinden zich in het gedeelte van de luchthaven dat zich achter de security en paspoort controle bevindt. Hierdoor hoeft u na aankomst niet door alle checks maar kunt u in de transit area wachten op uw aansluitende vlucht. Moet u heel lang vliegen of heeft u een lange tussenstop dan is een transit hotel dé oplossing.

Op Taoyuan, Taiwan vindt u de volgende transit hotels en slaap cabines:

  • Plaza Premium Lounge

Het Plaza Premium Lounge vindt u op de 4e verdieping van Terminal 2. Het heeft een onbekend aantal kamers welke u kunt boeken voor een minimale duur van 2 uur. De kosten hiervoor bedragen 43 Dollar. De kamers zijn voorzien van TV, WiFi, en-suite badkamer, airconditioning en een bureau. Plaza Premium Lounge biedt daarnaast de volgende faciliteiten: restaurant.

Overstappen, transfers en aansluitende vluchten

Taipei is een bestemming die vaak niet rechtstreeks wordt aangevlogen. Veel luchtvaartmaatschappijen kiezen er voor om gebruik te maken van een luchthaven met een hub-functie. Dit houdt in dat er een tussenstop plaats vindt op een grote luchthaven in de regio van vertrek of aankomst. Op deze luchthaven neemt u een aansluitende vlucht (transfer) naar uw eindbestemming Taipei.

Taipei wordt vaak aangevlogen vanuit Dubai, Guangzhou en Hong Kong. Onderstaand vindt u de bijbehorende vliegtijden én die van andere hubs:

  • De vliegtijd van Dubai naar Taipei is 7 uur en 45 minuten.
  • De vliegtijd van Parijs naar Taipei is 11 uur en 30 minuten.
  • De vliegtijd van Guangzhou naar Taipei is 1 uur en 15 minuten.
  • De vliegtijd van Hong Kong naar Taipei is 1 uur en 10 minuten.

Luchtvaartmaatschappijen kiezen voor het gebruik van hubs in verband met een niet toereikende brandstofcapaciteit van het vliegtuig. Ook een betere bezettingsgraad van het vliegtuig kan een reden zijn om te kiezen voor een tussenstop.

Lokale valuta en pinautomaten

Euro’s omwisselen voor Taiwanese Dollars gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!