Vliegtijd naar Tunesië

Hoe lang is het vliegen naar Tunesië?

Vliegtijd naar Tunesië:
Bestemming Vliegtijd naar Tunesië Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Carthago 2 uur 55 minuten
Djerba 3 uur 15 minuten Vlucht zoeken
Enfidha 2 uur 55 minuten Vlucht zoeken
Hammamet 2 uur 55 minuten
Monastir-Skanes 3 uur 05 minuten Vlucht zoeken
Port El Kantaoui 3 uur 00 minuten
Sousse 3 uur 00 minuten
Tunis 3 uur 00 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Tunesië bedraagt 3 uur.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Tunesië

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Tunesië? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Tunesië.

Hoe lang is het vliegen naar Tunesië

Hoe lang het vliegen is naar Tunesië wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Tunesië kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Tunesië beïnvloeden.

De vluchtduur naar Tunesië wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Carthago bedraagt 2 uur en 55 minuten, maar naar Djerba doet u er 20 minuten langer over. De hoofdstad Tunis bereikt u in een vliegtijd van 3 uur. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Voor uw bezoek aan Tunesië is geen visum nodig. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Vaccinatie

In Tunesië komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Vaccinaties voor Tunesië

Voor uw reis naar Tunesië bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 25,50)
  • Hepatitis A (volw. € 54,50 & kinderen € 39,50)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Hepatitis B, Rabies, Gele Koorts en Buiktyfus noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Hoe lang van tevoren vaccinaties halen voor Tunesië
Op basis van de twee hierboven genoemde vaccinaties dient u minimaal 2 weken van te voren uw vaccinaties te halen. Dit is nodig omdat de Hepatitis A vaccinatie 2 weken nodig heeft om een optimale bescherming te bieden.

Gaat u binnen 2 weken al op reis naar Tunesië dan behoort een spoed vaccinatie in veel gevallen ook nog tot de mogelijkheden omdat een deel van de vaccinaties tot op de dag van vertrek gegeven kunnen worden. Maak hiervoor direct een afspraak met Meditel om de mogelijkheden te bespreken. Zonder vaccinaties bent u niet of minder goed beschermt tegen infectieziekten.

Meditel werkt uitsluitend met gespecialiseerde artsen, die tijdens uw consult, op basis van uw gezondheid, uw reisbestemming en de reisduur, direct de juiste vaccinaties geven. U regelt dus alles in één bezoek!

De kosten van uw vaccinaties blijven beperkt doordat zorgverzekeraars (een deel) van de kosten betalen.

Malaria

In Tunesië komt geen Malaria voor. U heeft dus geen Malaria pillen nodig voor uw reis.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Tunesië staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Om besmetting met de Borrelia bacterie te voorkomen, is het belangrijk dat u tijdig en veilig de teek van uw huid verwijderd. Het veilig verwijderen van een teek doet u met een speciale tekenpincet. Gebruik voor het verwijderen van een teek nooit een normale pincet. Als u een normale pincet gebruikt, loopt u namelijk het risico dat de teek speeksel in de wond achter laat. Hierdoor neemt de kans op besmetting aanzienlijk toe.

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft als u naar Tunesië op reis gaat!

Hoe lang vliegen naar Tunesië

Hoelang vliegen naar Tunesië? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Tunesië een vliegduur heeft van tussen de 2 uur en 4 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Lokale valuta en pinautomaten

In Tunesië kan worden betaald met de Dinar (Afkorting: TND, symbool: DT). De Dinar is de lokale valuta en komt voor in biljetten van 30, 20, 10 en 5 Dinar, alhoewel die laatste steeds minder vaak voorkomt.

1 Dinar bestaat uit 1000 Millimes. Het muntgeld is verkrijgbaar in eenheden van 1 en 5 Dinar en 500, 100, 50, 20, 10 en 5 Millimes. Munten van 5 en 10 Millimes worden nog steeds gezien als een legaal betaalmiddel maar worden in de praktijk niet meer gebruikt.

Euro’s omwisselen voor de Dinar gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Buitenlandse valuta bestellen

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

Pinnen in Tunesië is mogelijk. U vindt pinautomaten in alle grote steden en bij toeristische resorts of attracties. Hoewel het aantal pinautomaten groot is, is het voor Nederlanders die beschikken over een pinpas met het Maestro logo niet altijd mogelijk om geld op te nemen. Uitsluitend de Bank of Tunisia accepteert Maestro pinpassen. Bij alle overige pinautomaten kunt u alleen pinnen met een Visa creditcard.
Het komt overigens regelmatig voor dat pinautomaten leeg of defect zijn. Het is dus raadzaam om altijd wat contant geld op zak te hebben.
Een andere mogelijkheid om aan lokale valuta te komen zijn wisselkantoren en banken. De wisselkoersen in Tunesië staan vast. Zolang u dus bij de officiële wisselkantoren en banken uw geld omwisselt is het risico om te worden opgelicht beperkt.
Betalen in winkels en horeca
Pinnen in restaurants en winkels is alleen mogelijk met een creditcard. U dient dus over voldoende contant geld of een creditcard te beschikken om uw aankopen mee te betalen.

Creditcards in Tunesië
In Tunesië zijn creditcards wijd geaccepteerd. Betalen met een credit card is op veel plaatsen mogelijk. Toeristen en zakelijke reizigers worden geadviseerd zoveel mogelijk met een creditcard te betalen. Dit om criminaliteit (beroving en diefstal) te ontmoedigen.

Heeft u nog geen creditcard dan kunt u hier uw Visa creditcard aanvragen. Wij adviseren de Visa Greencard. Een Visa creditcard is wereldwijd de meest geaccepteerde creditcard. Of u nu geniet van een stedentrip binnen Europa of op Safari gaat in Afrika, met een Visa Creditcard kunt u altijd betalen! De Visa Greencard heeft als aanvullend voordeel dat alle aankopen CO2 neutraal worden gemaakt, zonder dat het u ook maar een cent extra kost! Bij elke aankoop die u met uw creditcard doet, investeert Visa in CO2 neutrale projecten zoals duurzame energie of het aanplanten van bomen.

De Visa Greencard heeft alle voordelen van een gewone creditcard, zoals de Visa Gold Card:
• Het is de meest geaccepteerde creditcard ter wereld.
• Uw aankopen zijn 180 dagen verzekerd
• Gespreid betalen is mogelijk
• Online inzicht in al uw transacties
• Zelf kiezen in welke CO2 neutrale projecten Visa moet investeren.

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Tunesië te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Tunesië af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 2 en 4 uur.