Vliegtijd naar Turkije

Hoe lang is het vliegen naar Turkije?

Vliegtijd naar Turkije:
Bestemming Vliegtijd naar Turkije Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Alanya 4 uur 15 minuten Vlucht zoeken
Ankara 3 uur 55 minuten Vlucht zoeken
Antalya 4 uur 00 minuten Vlucht zoeken
Bodrum 3 uur 05 minuten Vlucht zoeken
Dalaman 3 uur 10 minuten Vakantie zoeken
Gaziantep 4 uur 35 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Istanbul 3 uur 30 minuten Vlucht zoeken
Izmir 3 uur 05 minuten Vlucht zoeken
Marmaris 3 uur 50 minuten Vakantie zoeken
Side 4 uur 10 minuten Vakantie zoeken
Trabzon 4 uur 25 minuten

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Turkije is 4 uur en 0 minuten. De vliegtijd is afhankelijk van uw eindbestemming in Turkije.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Turkije

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Turkije? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Turkije.

Hoe lang is het vliegen naar Turkije

Hoe lang het vliegen is naar Turkije wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Turkije kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Turkije beïnvloeden.

De vluchtduur naar Turkije wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Istanbul bedraagt 3 uur en 30 minuten, maar naar Alanya doet u er bijna 1 uur langer over. De hoofdstad Ankara bereikt u in een vliegtijd van 3 uur en 55 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Om Turkije te mogen in reizen, dient u te beschikken over een geldig visum. Zonder visum zal u de toegang tot Turkije worden geweigerd. Zowel voor zakelijke reizigers als voor toeristen is het visum verplicht.

Het aanvragen van een visum is vaak een moeizaam en bureaucratisch proces dat veel tijd in beslag neemt en vaak leidt tot frustraties. Om er voor te zorgen dat uw visumaanvraag in één keer snel en foutloos wordt verwerkt, kunt u gebruik maken van de visumdienst van E-visums. E-visums is gespecialiseerd in het aanvragen van visa voor vrijwel alle landen waar een visum nog verplicht is. Zij kennen het klappen van de zweep en weten precies welke documenten noodzakelijk zijn en waar ze met de aanvraag terecht kunnen voor een snelle en correcte afhandeling. Ze nemen niet alleen de gehele aanvraag voor u uit handen, maar uw visum kan indien gewenst zelfs bij u thuis worden afgeleverd.

Om direct uw visum te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij E-visums.

Direct een visum aanvragen

Hoe lang vliegen naar Turkije

Hoelang vliegen naar Turkije? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Turkije een vliegduur heeft van tussen de 3 uur en 5 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Vaccinatie

In Turkije komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Vaccinaties voor Turkije

Voor uw reis naar Turkije bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 23,30)
  • Hepatitis A (€ 53,00)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus, Hepatitis B en Rabiës noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Meditel werkt uitsluitend met gespecialiseerde artsen, die tijdens uw consult, op basis van uw gezondheid, uw reisbestemming en de reisduur, direct de juiste vaccinaties geven. U regelt dus alles in één bezoek!

De kosten van uw vaccinaties blijven beperkt doordat zorgverzekeraars (een deel van) de kosten betalen.

In enkele, minder toeristische, delen van Turkije komt ook Malaria voor. Lees hieronder welke voorbereidingen u dient te treffen tegen Malaria.

Malaria

Voor een reis naar Turkije wordt dringend geadviseerd om voorzorgsmaatregelen tegen malaria te nemen. Malaria is een infectieziekte waar géén vaccinatie voor bestaat. Om u te beschermen tegen Malaria kunt u uitsluitend Malaria pillen innemen.

Er zijn drie soorten Malaria pillen verkrijgbaar die afhankelijk van uw bestemming, reisduur en gezondheid worden voorgeschreven. Malaria pillen zijn niet verkrijgbaar zonder consult en doktersrecept.

Online afspraak maken

Bezoek nu Meditel Reisvaccinaties om direct online een afspraak te maken met een reisarts (gespecialiseerd in vaccinaties). Meditel Reisvaccinaties heeft 34 vestigen in het gehele land.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Turkije staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Om besmetting met de Borrelia bacterie te voorkomen, is het belangrijk dat u tijdig en veilig de teek van uw huid verwijderd. Het veilig verwijderen van een teek doet u met een speciale tekenpincet. Gebruik voor het verwijderen van een teek nooit een normale pincet. Als u een normale pincet gebruikt, loopt u namelijk het risico dat de teek speeksel in de wond achter laat. Hierdoor neemt de kans op besmetting aanzienlijk toe.

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft als u naar Turkije op reis gaat!

Prijzen in Turkije

Het prijspeil in Turkije ligt ongeveer 7% lager dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Turkije ongeveer 7 Euro minder hoeft te betalen (omgerekend vanuit de lokale valuta).

De prijzen in Turkije zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, ongeveer gelijk gebleven.

Met het huidige prijspeil behoort Turkije tot de 25 goedkoopste landen.

Lokale valuta en pinautomaten

Euro’s omwisselen voor Turkse Lira gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

 

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

 

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Turkije?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Turkije af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 3 uur en 5 uur.