Vliegtijd naar de Verenigde Staten

 

Hoe lang is het vliegen naar de Verenigde Staten?

Vliegtijd naar de Verenigde Staten:
Bestemming Vliegtijd naar de Verenigde Staten Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Alaska 10 uur 00 minuten
Atlanta 10 uur 15 minuten Vlucht zoeken
Baltimore 08 uur 35 minuten
Boston 07 uur 50 minuten
Chicago 09 uur 25 minuten Vlucht zoeken
Cleveland 08 uur 45 minuten
Dallas 10 uur 45 minuten Vlucht zoeken
Denver 10 uur 45 minuten
Detroit 09 uur 10 minuten
Fort Lauderdale 11 uur 45 minuten
Galveston 11 uur 30 minuten
Hawaii 16 uur 30 minuten Vlucht zoeken
Houston 11 uur 30 minuten Vlucht zoeken
Kansas City 09 uur 55 minuten

Eenvoudig in gebruik!

Las Vegas 11 uur 15 minuten Vlucht zoeken
Los Angeles 12 uur 30 minuten Vlucht zoeken
Memphis 10 uur 00 minuten
Miami 10 uur 15 minuten Vlucht zoeken
Minneapolis 09 uur 25 minuten
New Orleans 10 uur 35 minuten
New York 08 uur 15 minuten Vlucht zoeken
Oklahoma City 10 uur 35 minuten
Orlando 11 uur 15 minuten
Philadelphia 08 uur 20 minuten
Phoenix 11 uur 40 minuten
Port Canaveral 11 uur 40 minuten
Salt Lake City 12 uur 15 minuten
San Antonio 12 uur 15 minuten
San Diego 12 uur 15 minuten
San Francisco 12 uur 15 minuten Vlucht zoeken
Seattle 10 uur 35 minuten
Tampa 10 uur 35 minuten
Washington 08 uur 35 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar de Verenigde Staten is tussen de 8 en 13 uur. De vliegtijd naar de Verenigde Staten is sterk afhankelijk van uw eindbestemming.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Verenigde Staten

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: De Verenigde Staten? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in de Verenigde Staten.

Hoe lang is het vliegen naar Amerika

Hoe lang het vliegen is naar Amerika wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar de Verenigde Staten kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Amerika beïnvloeden.

De vluchtduur naar de Verenigde Staten wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend, zal wel uw totale reisduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar New York is 8 uur en 15 minuten, maar naar Los Angeles doet u er ruim 4 uur langer over. De hoofdstad Washington bereikt u in een vliegtijd van 8 uur en 35 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Om de Verenigde Staten te mogen in reizen, dient u te beschikken over een geldig visum (ESTA, Electronic System for Travel Authorization). Zonder visum zal u de toegang tot de Verenigde Staten worden geweigerd. Zowel voor zakelijke reizigers als voor toeristen is het visum verplicht.

Het aanvragen van een visum is vaak een moeizaam en bureaucratisch proces dat veel tijd in beslag neemt en vaak leidt tot frustraties. Om er voor te zorgen dat uw visumaanvraag in één keer snel en foutloos wordt verwerkt, kunt u gebruik maken van de visumdienst van E-visums. E-visums is gespecialiseerd in het aanvragen van visa voor vrijwel alle landen waar een visum nog verplicht is. Zij kennen het klappen van de zweep en weten precies welke documenten noodzakelijk zijn en waar ze met de aanvraag terecht kunnen voor een snelle en correcte afhandeling. Ze nemen niet alleen de gehele aanvraag voor u uit handen, maar uw visum kan indien gewenst zelfs bij u thuis worden afgeleverd.

Om direct uw visum te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij E-visums.

Direct een visum aanvragen

Hoelang vliegen naar de Verenigde Staten

Hoelang vliegen naar de Verenigde Staten? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar de Verenigde Staten een vliegduur heeft van tussen de 8 uur en 12 uur (Hawaii uitgezonderd). De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook eventuele overstappen of een tussenstop om te tanken kunnen van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan de Verenigde Staten is een vaccinatie niet verplicht. Afhankelijk van uw reisdoel, bestemming en reisduur is een vaccinatie tegen Rabiës aan te bevelen.

Wilt u zich verder informeren over mogelijke vaccinaties, omdat u wellicht een rondreis maakt en daarbij meerdere landen aandoet, dan vindt u op deze pagina meer informatie: Vaccinaties.

Malaria

In de Verenigde Staten komt geen Malaria voor.

Welke cruises vertrekken er vanuit de Verenigde Staten

De Verenigde Staten is een populair vertrekpunt voor cruiseschepen. Onderstaande steden zijn populaire vertrekhavens. Klik op de naam van de stad voor meer informatie over de mogelijkheden cruises.

Lokale valuta en pinautomaten

Euro’s omwisselen voor de Dollar gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

 

Prijzen in de Verenigde Staten

Het prijspeil in de Verenigde Staten ligt ongeveer 33% hoger dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in de Verenigde Staten ongeveer 33 Euro meer moet betalen (omgerekend vanuit de lokale valuta).

De prijzen in de Verenigde Staten zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 24% gestegen. Met deze stijging behoren de Verenigde Staten tot de 10 landen waar de prijzen het hardst stijgen.

Met het huidige prijspeil behoren de Verenigde Staten tot de 5 duurste landen ter wereld.

Wereldstekkers / Reisstekkers

Stekkers zijn onderverdeeld in verschillende typen. Elk type past bij één bepaald soort stopcontact. Een aantal typen stekkers past op meerdere soorten stopcontacten. Vaak gaat het hierbij om ongeaarde stekkers die op geaarde stopcontacten passen. Het aansluiten van een ongeaarde stekker op een geaard stopcontact kan een risico opleveren. Geaarde verbindingen zijn namelijk veel veiliger in het geval van kortsluiting. Sluit u een ongeaarde stekker op een geaard stopcontact aan dan kan er in het geval van kortsluiting brand ontstaan.

In de Verenigde Staten wordt gebruik gemaakt van stekkers van het type A en B. Het verschil tussen beide stekkers is dat type B geaard is. STekker type A BIn Nederland maken we gebruik van type C en F, en in België van type C en E. Uw apparaten, zoals opladers, muggenstekkers of een föhn passen daardoor niet op de stopcontacten in de Verenigde Staten. U heeft hiervoor dus een verloop of reisstekker nodig.

Brennenstuhl Reisstekkerset

Veel reizigers naar de Verenigde Staten kiezen voor een zogenaamde reisstekker-set. Een reisstekker-set bestaat uit één verloopstekker met meerdere adapters. Deze adapters maken het mogelijk de reisstekker over de hele wereld te gebruiken. Zo hoeft u maar één keer een reisstekker aan te schaffen ongeacht de landen waar u ooit nog naar op reis gaat! U klikt eenvoudig het juist type adapter op de verloopstekker. De verloopstekker plaatst u in het stopcontact en vervolgens kunt u uw apparatuur daar op aan sluiten.

De reisstekker-set van Skross beschikt, naast adapters, ook over een aantal schuifjes waarmee de stekker aangepast kan worden aan het stopcontact. Hierdoor is deze reisstekker te gebruiken in ruim 150 landen. Als bonus heeft deze reisstekker ook 2 USB aansluitingen zodat u nog meer apparaten kunt aansluiten.

Voor meer informatie over het gebruik van deze, in Zwitserland vervaardigde kwaliteits reisstekker, de landen waarin deze te gebruiken is, of om de reisstekker direct te bestellen, klikt u op de groene knop.

Reist u vaak of verblijft u voor langere tijd op uw bestemming dan is een reisstekker-set ideaal.

In sommige gevallen is alleen een reisstekker niet voldoende. Naast het type stekker zijn ook de frequentie en het voltage belangrijk. Tegenwoordig zijn bijna alle moderne apparaten geschikt voor de meest voorkomende frequenties en voltages. U kunt dit eenvoudig controleren in de handleiding van uw apparatuur. Ook hebben veel apparaten een sticker waarop deze gegevens op staan. Wanneer uw apparaten niet geschikt zijn voor de frequentie en voltage die gebruikt worden op uw bestemming, dient u ook een omvormer te gebruiken. De frequentie en voltage in de Verenigde Staten zijn als volgt:

Voltage Frequentie
120 Volt 60 Hz

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

De Verenigde Staten staan erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Om besmetting met de Borrelia bacterie te voorkomen, is het belangrijk dat u tijdig en veilig de teek van uw huid verwijderd. Het veilig verwijderen van een teek doet u met een speciale tekenpincet. Gebruik voor het verwijderen van een teek nooit een normale pincet. Als u een normale pincet gebruikt, loopt u namelijk het risico dat de teek speeksel in de wond achter laat. Hierdoor neemt de kans op besmetting aanzienlijk toe.

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft als u naar de Verenigde Staten op reis gaat!

Het Zikavirus in de Verenigde Staten

In delen van de Verenigde Staten komt het Zikavirus voor!

Het Zikavirus wordt overgedragen door muggen (de Gelekoortsmug of de Denguemug) en veroorzaakt Zikakoorts. Er zijn ook aanwijzingen dat het Zikavirus seksueel overdraagbaar is. Het Zikavirus verloopt bij de meeste besmettingen vrij mild en gaat gepaard met acute koorts, gewrichtspijn, ontstekingen aan de ogen, huiduitslag en soms hoofdpijn en diarree. Sinds kort wordt het Zikavirus echter steeds vaker in verband gebracht met het syndroom van Guillain-Barré en Microcefalie.

Bij het syndroom van Guillain-Barré is er sprake van spierzwakte of verlamming en vaak ook van gevoelsstoornissen zoals gevoelloosheid of tintelingen. De ernst van de ziekte varieert van lichte verschijnselen tot een tijdelijke volledige verlamming waarbij ook de ademhalingsspieren en de aangezichtsspieren verlamd kunnen raken.

Microcefalie wordt gekenmerkt door een te kleine schedel bij pasgeborenen. Hierdoor kunnen de hersenen zich niet goed ontwikkelen, met als gevolg een verstandelijke beperking die in het ergste geval kan leiden tot een ernstige verstandelijke handicap. Ook de motorische ontwikkeling kan achterblijven en er kunnen afwijkingen aan de organen optreden. Microcefalie kan niet worden genezen. Het Zikavirus is dan ook een groot risico voor zwangere vrouwen. Het reizen naar landen waar het Zikavirus voorkomt, zoals de Verenigde Staten, wordt zwangere vrouwen dan ook afgeraden.

Tijdens uw verblijf in de Verenigde Staten dient u onderstaande preventieve maatregelen in acht te nemen:

  • Slaap zoveel mogelijk onder een geïmpregneerde klamboe. (Klamboe bestellen)
  • Smeer onbedekte huid in met DEET. (DEET bestellen)
  • Draag zoveel mogelijk bedekkende kleding.

Overige bestemmingen

Fort Lauderdale 11 uur 45 minuten
Galveston 11 uur 30 minuten
Memphis 10 uur 00 minuten
Oklahoma City 10 uur 35 minuten
Port Canaveral 11 uur 40 minuten
Salt Lake City 10 uur 55 minuten
San Antonio 11 uur 45 minuten
Tampa 11 uur 30 minuten

 

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar de Verenigde Staten te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar de Verenigde Staten af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 8 en 12 uur.