Parkeren bij Schiphol

U gaat op vakantie of op reis maar moet de auto nog ergens kwijt dicht bij Schiphol? Kies dan één van de parkeerplaats aanbieders uit onderstaand overzicht. Bij alle aanbieders betaald u een starttarief voor het parkeren, aangevuld met een dagtarief. Lang parkeren is daardoor in verhouding goedkoper dan een korte periode!

Naam aanbieder Afstand tot schiphol Tarief per uur Meer informatie / reserveren
ImageSchiphol Parking PlazaImage5 minutenImageVanaf € 3,00ImageMeer informatieImage
ImageP5 Parkeren SchipholImage0 minutenImageVanaf € 3,80 ImageMeer informatieImage
ImageCheap ParkingImage10 minutenImageVanaf € 4,00ImageMeer informatieImage
ImagePark ‘n TravelImage15 minutenImageVanaf € 4,00ImageMeer informatieImage
ImageReal Basic ParkingImage10 minutenImageVanaf € 4,00ImageMeer informatieImage
ImageSunparkingImage10 minutenImageVanaf € 4,00ImageMeer informatieImage
ImageSchiphol Smart ParkingImage5 minutenImageVanaf € 5,00ImageMeer informatieImage

Deel het met je familie, vrienden en andere relaties:

[feather_share]

Waarop moet u letten bij het lang parkeren op Schiphol

U gaat op vakantie en wil niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer of familie? Dan kiest ook u waarschijnlijk voor de optie om uw auto gedurende de vakantie of zakenreis in de nabijheid van Schiphol te parkeren.

Er zijn een flink aantal aanbieders van parkeerplaatsen in de directe omgeving van Schiphol waar u een keuze uit kunt maken. Bij het maken van die keuze zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet / kunt houden. Deze vindt u hieronder.

Afstand tot luchthaven

Heeft u een krap tijdschema of weet u van uzelf of uw reisgenoten dat op tijd komen een probleem is dan kiest u natuurlijk voor een parkeerplaats dicht in de buurt van Schiphol. De transit tijden van uw auto naar de luchthaven zijn hierdoor korter waardoor u uw vlucht tenminste niet mist! Uiteraard zijn de kosten van parkeerplaatsen dichtbij Schiphol duurder dan die veraf liggen. Dit wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door de prijs van de grond. Schiphol is namelijk een dure locatie!

De locatie van de parkeerplaats ten opzichte van Schiphol

Bij het kiezen van een parkeerplaats kunt u het beste rekening houden met waar deze gevestigd is. Komt u uit de regio Utrecht of oostelijker dan kiest waarschijnlijk voor een parkeerplaats aan de oostkant van Schiphol. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de reizigers die uit het zuiden of westen komen, die kiezen respectievelijk parkeerlocaties in het zuiden of westen. Dit klinkt misschien heel logisch maar veel reizigers staan hier niet bij stil, terwijl dit toch tot een half uur aan reistijd kan schelen.

Shuttle bus verbinding of valet parking

Kiest u voor een parkeerplaats die verder vanaf Schiphol ligt dan is de shuttlebus verbinding, of de mogelijkheid tot valet parking erg belangrijk. Uw reistijd van de parkeerplaats naar de luchthaven is al langer dan bij een parkeerplaats die dichter bij Schiphol ligt. U wilt dus geen tijd verliezen doordat de shuttlebus slechts 1 keer in het half uur vertrekt.

Een andere optie is natuurlijk valet parking. Hiermee rijdt u uw auto tot aan de deur van de vertrekhal van Schiphol en overhandigd daar de autosleutels aan de chauffeur van de parkeerdienst. Deze rijdt uw auto vervolgens naar de uiteindelijke parkeerplaats. Hierbij maakt het dus niet uit hoever de parkeerplaats van Schiphol af ligt. Valet parking is daarmee de snelste parkeer-Schiphol verbinding en erg makkelijk als u haast heeft.

Het start -en uurtarief

De prijs, we blijven natuurlijk Nederlanders, is belangrijk. Het uurtarief kan nog zo laag zijn, als het starttarief erg hoog is, kunt u alsnog duur uit. Dit is vooral belangrijk bij korte reizen. Bent u langer dan 3 dagen afwezig dan compenseert een lager uurtarief vrijwel altijd het hogere starttarief.

In ons prijsoverzicht hebben we hiermee rekening gehouden. Bij een gelijk uurtarief hebben wij de aanbieder met het laagste starttarief bovenaan geplaatst.

Een bewaakt parkeerterrein

U rijdt een mooie auto en verwacht bij terugkomst weer in diezelfde mooie auto te stappen. De beveiliging van uw auto is dus erg belangrijk en u wilt niet dat gedurende uw reis uw auto door vandalen of autodieven onder handen wordt genomen. Kies daarom altijd voor een parkeerdienst die een beveiligde parkeerplaats aanbied. Parkeerdiensten die dat niet aanbieden parkeren uw auto vaak op openbare parkeerplaatsen met alle gevolgen van dien! Een uurtarief welke een euro lager ligt, weegt nooit op tegen een eventuele schade aan uw auto!

 

Hieronder vindt u een overzicht van alle locaties:


Parkeren nabij Schiphol weergeven op een grotere kaart