Welke wandelvakantie past bij u?

Kies een type wandelvakantie:

Standplaats Wandelvakanties

Wandeltrektocht

Thema wandelvakanties

City wandeltochten

 

De Standplaats wandelvakantie

Bij een standplaats vakantie kiest u voor een vaste accommodatie, bijvoorbeeld een hotel, die elke dag als uw vertrekpunt dient. ’s Avonds komt u ook weer terug bij uw hotel voor een uitgebreide maaltijd en overnachting. De volgende dag kiest u weer een andere route in de omgeving van uw hotel, of u slaat een dagje over. Verblijft u in een mooie omgeving die u graag beter zou leren kennen dan is een standplaats wandelvakantie de ideale keuze. U krijgt in een paar dagen tijd de gehele omgeving te zien en u leert ook die plekjes kennen waar trektochtvakanties aan voorbij gaan. U kunt natuurlijk ook een dagje overslaan om even lekker te relaxen in uw hotel of Chambres d’Hôtes of om de dorpjes en steden in de nabije omgeving met een bezoekje te vereren.

Klik op onderstaande groene knop voor meer informatie over beschikbare standplaats vakanties. U kunt, indien gewenst, dan ook direct boeken.

Standplaats Wandelvakanties zoeken
De voordelen van een standplaats wandelvakantie:

 • U leert de omgeving bijzonder goed kennen.
 • U wandelt zonder veel bagage.
 • U kunt aanschuiven aan het diner wanneer u terugkeert in uw accommodatie.
 • U kunt ook eens een dagje overslaan en lekker genieten in of rondom uw accommodatie

 

De Wandeltrektocht

Tijdens een wandeltrektocht verblijft u geen enkele nacht op dezelfde locatie. Elke ochtend pakt u al uw spullen bij elkaar en vertrekt u Wandeltrektochtal wandelend naar uw volgende slaapplaats. Ondertussen ziet u al het moois dat de streek u te bieden heeft. U loopt niet alleen door de natuur maar komt ook door schilderachtige dorpjes. Een wandeltrektocht is echt back to basic. Met al uw “bezittingen” op uw rug, maar u kunt er ook voor kiezen om uw bagage naar uw volgende slaapplaats te laten vervoeren. Zo bent u lichter bepakt en kunt u nog meer genieten van de omgeving. Uw slaapplaats is natuurlijk niet alleen een plek om te slapen. U krijgt er ook een uitgebreid diner en ontbijt. Een lunchpakketje is ook een vanzelfsprekendheid. U moet natuurlijk goed eten om de nodige kilometers te maken!

Klik op onderstaande groene knop voor meer informatie over beschikbare wandeltrektochten. U kunt, indien gewenst, dan ook direct boeken.

Wandeltrektochten zoeken
De voordelen van een wandeltrektocht:

 • U beleeft een avontuur! Elke dag is anders.
 • U gaat Back to basic
 • U hoeft niet op uw bagage te letten. Die wordt indien gewenst naar uw volgende onderkomen vervoert.
 • U ziet veel meer van de regio waar u door heen trekt!

 

Thema (wijn)wandelvakanties

Thema wandelvakanties beperken zich meestal nog tot het bezoeken van wijngebieden, het zogenaamde wijnwandelen. Gelukkig is dit absoluut geen straf! Het wijnwandelen neemt de laatste jaren enorm in populariteit toe, en dat is niet voor niets. Wijn is een fantastisch Wijnwandelenproduct dat wordt gemaakt in een schitterende omgeving. Het wandelen vindt dan ook plaats in historische wijngebieden zoals de Bordeaux of de Bourgogne. De groepen bestaan voornamelijk uit gemakkelijke sportieve mensen die daarnaast vaak ook culinaire liefhebbers zijn. U bezoekt namelijk niet alleen de mooiste wijnstreken, u krijgt ook uitgebreid de kans om te genieten van de wijnen en typische streekgerechten! Elke wandelroute voert rond lunchtijd naar de lokale horeca. De ene dag eet u in een streekherberg met typische streekgerechten, een dag later luncht u in een uitstekend restaurant met een respectabele kaart! Bij de lunch geniet u uiteraard van enkele streekwijnen. Dit culinaire ritueel herhaalt zich ’s avonds natuurlijk ook bij het diner!

Wilt u comfortabel wandelen, in de authentieke wijngebieden en genieten van de culinaire hoogstandjes op wijn en spijs gebied? Dan moet u zeker aan een wijnreis deelnemen!

Klik op onderstaande groene knop voor meer informatie over beschikbare wijnreizen. U kunt, indien gewenst, dan ook direct boeken.

Thema (wijn)wandelvakanties zoeken
De voordelen van een Thema (wijn)wandelvakantie

 • U wandelt tussen de beroemde wijngaarden
 • U overnacht in Middeleeuwse plaatsjes of bij de boer thuis
 • U wandelt comfortabel zonder teveel bagage
 • U geniet van de mooiste wijnen
 • U bezoekt beroemde wijnhuizen en wijnkelders
 • U leert alles wat u wilt weten over wijn.
 • U wordt begeleid door een vinoloog
 • U kunt ook wijnwandelen in Nederland (Limburg)

 

City wandeltochten (City Walking)

Een city trip maar dan anders! Geniet u ervan om diverse steden te verkennen? Slenteren over romantische boulevards, het bewonderen van de architectuur of gewoon lekker blijven plakken op terrasjes en toeristische trekpleisters? Dan zijn wandeltochten

City Walking Dresden

in de grote steden ook voor u een uitstekend alternatief voor de gewone city trip. Bij City Walking verblijft u in een hotel en maakt u elke dag, eventueel onder begeleiding, een wandeling naar een ander deel van de stad. Omdat u geen gebruik maakt van het openbaar vervoer om naar de toeristische trekpleisters te reizen, ziet u veel meer van de stad! U komt door authentieke wijken zonder ook maar een andere toerist tegen te komen! U geniet van de stad, terwijl andere in de rij staan om die ene kathedraal of kerk te kunnen bezoeken! Uiteraard komt ook u uiteindelijk bij deze trekpleisters terecht, maar u hoeft niet in de rij te staan! De kaartjes zijn alvast voor u gereserveerd, dus na uw wandeling door de stad, wandelt u direct door naar binnen! Veel van de city walking trips hebben daarnaast vaak ook nog 1 dag ingepland om even buiten de stad te vertoeven. Zo geniet u ook nog eens van de natuur!

Klik op onderstaande groene knop voor meer informatie over beschikbare stadswandelingen. U kunt, indien gewenst, dan ook direct boeken.

City wandeltochten zoeken
De voordelen van City wandeltochten:

 • U ontdekt authentieke wijken waar andere toeristen niet komen!
 • U geniet van de stedelijke architectuur
 • U bent (blijft) onder de mensen
 • U reist licht! Uw bagage laat u lekker achter in het hotel