Vliegtijd naar Zambia

Hoe lang is het vliegen naar Zambia?

Vliegtijd naar Zambia:
Bestemming Vliegtijd naar Zambia Goedkope tickets
Livingstone 10 uur 00 minuten Vlucht zoeken
Lusaka 09 uur 20 minuten Vlucht zoeken
Ndola 08 uur 50 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Zambia is 9 uur en 30 minuten. De vliegtijd is afhankelijk van de eindbestemming in Zambia.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Zambia

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Zambia? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Zambia.

Hoe lang is het vliegen naar Zambia

Hoe lang het vliegen is naar Zambia wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Zambia kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Zambia beïnvloeden.

De vluchtduur naar Zambia wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Ndola bedraagt 8 uur en 50 minuten, maar naar Livingstone doet u er 1 uur en 10 minuten langer over. De hoofdstad Lusaka bereikt u in een vliegtijd van 9 uur en 20 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Heeft u al gecontroleerd welk visum u voor Zambia nodig heeft?

Zambia heeft afhankelijk van het reisdoel, de bestemming en reisduur een toeristenvisum of zakenvisum verplicht gesteld. Zonder geldige visum zal u de toegang tot Zambia worden geweigerd. Dit houdt in dat u op het vliegveld niet door de douane komt en bij de eerst volgende mogelijkheid retour dient te vliegen. Naast een hoop stress en irritatie zal dit ook aanzienlijke kosten met zich meebrengen!

Een visum aanvragen staat bekend als een moeilijk en bureaucratisch proces. Om u al deze “papieren” ellende te besparen kunt u nu online uw visum aanvragen. De Visumcentrale zorgt ervoor dat uw visum aanvraag snel en tijdig wordt behandeld. Indien gewenst kunnen zij zelfs uw visum bij u thuis afleveren!

Controleer nu direct wat voor visum u voor Zambia nodig heeft, en vraag dit visum direct online aan! Alles wordt voor u geregeld!

Hoe lang vliegen naar Zambia

Hoelang vliegen naar Zambia? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Zambia een vliegduur heeft van tussen de 8 uur en 10 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Vaccinatie

In Zambia komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Vaccinaties voor Zambia

Voor uw reis naar Zambia bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 23,30)
  • Hepatitis A (53,00)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Meningitis, TBC, Buiktyfus, Hepatitis B, Rabiës en Gele Koorts noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Meditel werkt uitsluitend met gespecialiseerde artsen, die tijdens uw consult, op basis van uw gezondheid, uw reisbestemming en de reisduur, direct de juiste vaccinaties geven. U regelt dus alles in één bezoek!

De kosten van uw vaccinaties blijven beperkt doordat zorgverzekeraars (een deel van) de kosten betalen.

In heel Zambia komt Malaria voor. Lees hieronder welke voorbereidingen u dient te treffen tegen Malaria.

Malaria

Voor een reis naar Zambia wordt dringend geadviseerd om voorzorgsmaatregelen tegen malaria te nemen. Malaria is een infectieziekte waar géén vaccinatie voor bestaat. Om u te beschermen tegen Malaria kunt u uitsluitend Malaria pillen innemen.

Er zijn drie soorten Malaria pillen verkrijgbaar die afhankelijk van uw bestemming, reisduur en gezondheid worden voorgeschreven. Malaria pillen zijn niet verkrijgbaar zonder consult en doktersrecept.

Online afspraak maken

Bezoek nu Meditel Reisvaccinaties om direct online een afspraak te maken met een reisarts (gespecialiseerd in vaccinaties). Meditel Reisvaccinaties heeft 34 vestigen in het gehele land.

Muskietennet / Klamboe

Muskietennet / klamboe

Meerdere soorten verkrijgbaar!

Om gedurende uw reis goed beschermd te zijn tegen Malaria is het verstandig om naast malaria pillen ook een geïmpregneerd muskietennet mee te nemen. Een muskietennet zorgt er voor dat u rustig kunt slapen zonder u druk te maken over muggen die malaria of dengue overbrengen. Ook houdt een muskietennet insecten en ander (kruipend) ongedierte op afstand.

Een goed muskietennet is rondom gesloten met een maximale maasgrootte van 1,75 mm. Bij voorkeur dient het muskietennet geïmpregneerd te zijn met een insecten dodende stof. Het spreekt voor zich dat deze stof onschadelijk moet zijn voor de mens. Gaat u naar een gebied dat bekend staat om malaria dan wordt door de World Health Organization het gebruik van geïmpregneerde muskietennetten ten sterkste aangeraden.

Reisgidsen

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Zambia te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Zambia af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 8 en 10 uur.