Vliegtijd naar Zanzibar

Hoe lang is het vliegen naar Zanzibar?

Vliegtijd naar Zanzibar :
Bestemming Vliegtijd naar Zanzibar Goedkope tickets
Zanzibar 8 uur 25 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Zanzibar is 8 uur en 25 minuten.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Zanzibar

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Zanzibar – Tanzania? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Hoe lang is het vliegen naar Zanzibar?

De vliegtijd naar Zanzibar is ongeveer 8 uur en 30 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Luchthaven

Zanzibar bereikt u via de internationale luchthaven Abeid Amani Karume International Airport.

Abeid Amani Karume International Airport
Deze luchthaven ligt op ongeveer 26 kilometer van Zanzibar. De reistijd, vanaf de luchthaven, naar het centrum van Zanzibar bedraagt met de auto ongeveer 40 minuten. Uiteraard kan de reistijd afwijken door de gekozen route en de verkeersdrukte.

Abeid Amani Karume International Airport vervoert jaarlijks ongeveer 1 miljoen passagiers. Er vliegen ongeveer 26 luchtvaartmaatschappijen van en naar deze luchthaven. Gezamenlijk vliegen zij naar bijna 30 bestemmingen. Onder andere Coastal Aviation, Qatar Airways, Turkish Airlines, Tropical Air en ZanAir vliegen op deze bestemming.

De luchthaven beschikt over 1 start –en landingsbaan van 3000 meter lang. Abeid Amani Karume International Airport is een luchthaven met beperkte faciliteiten. Er is mogelijkheid om (tax free) te shoppen.

Er is voldoende mogelijkheid om een auto te huren. Onder andere Zanzibar Express en Kibabu hebben een balie waar u terecht kunt.

Vervoer van -en naar de luchthaven

Autohuur

Zanzibar is een bestemming die vaak niet rechtstreeks wordt aangevlogen. Veel luchtvaartmaatschappijen kiezen er voor om gebruik te maken van een luchthaven met een hub-functie. Dit houdt in dat er een tussenstop plaats vindt op een grote luchthaven in de regio van vertrek of aankomst. Op deze luchthaven neemt u een aansluitende vlucht (transfer) naar uw eindbestemming Zanzibar.

Zanzibar wordt vaak aangevlogen vanuit Dubai, Düsseldorf en Nairobi. Onderstaand vindt u de bijbehorende vliegtijden:

  • De vliegtijd van Abu Dhabi naar Zanzibar is 5 uur en 10 minuten.
  • De vliegtijd van Dubai naar Zanzibar is 5 uur en 10 minuten.
  • De vliegtijd van Düsseldorf naar Zanzibar is 8 uur en 25 minuten.
  • De vliegtijd van Nairobi naar Zanzibar is 50 minuten.

Luchtvaartmaatschappijen kiezen voor het gebruik van hubs in verband met een niet toereikende brandstofcapaciteit van het vliegtuig. Ook een betere bezettingsgraad van het vliegtuig kan een reden zijn om te kiezen voor een tussenstop.

Bezienswaardigheden

Openbaar vervoer

Visum

Om toegang te krijgen tot Tanzania (Zanzibar maakt onderdeel uit van Tanzania), dient u te beschikken over een geldig visum. Zonder visum zal u de toegang tot Tanzania worden geweigerd. Zowel voor zakelijke reizigers als voor toeristen is het visum verplicht.

Het aanvragen van een visum is vaak een moeizaam en bureaucratisch proces dat veel tijd in beslag neemt en vaak leidt tot frustraties. Om er voor te zorgen dat uw visumaanvraag in één keer snel en foutloos wordt verwerkt, kunt u gebruik maken van de visumdienst van Visum2Go. Visum2Go is gespecialiseerd in het aanvragen van visa voor vrijwel alle landen waar een visum nog verplicht is. Zij kennen het klappen van de zweep en weten precies welke documenten noodzakelijk zijn en waar ze met de aanvraag terecht kunnen voor een snelle en correcte afhandeling. Ze nemen niet alleen de gehele aanvraag voor u uit handen, maar uw visum kan indien gewenst zelfs bij u thuis worden afgeleverd.

Om direct uw visum te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij Visum2Go. Kies bij het aanvragen van een visum voor Tanzania!

Direct een visum aanvragen

Vaccinatie

Op Zanzibar komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Vaccinaties voor Zanzibar

Voor uw reis naar Zanzibar bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 25,50)
  • Hepatitis A (volw. € 54,50 & kinderen € 39,50)
  • Gele Koorts (€ 34,50)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen  Meningitis, TBC, Buiktyfus, Hepatitis B en Rabiës noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Op Zanzibar komt ook Malaria voor. Lees hieronder welke voorbereidingen u dient te treffen tegen Malaria.

Malaria

Voor deze bestemming wordt dringend geadviseerd om voorzorgsmaatregelen tegen malaria te nemen. Malaria is een infectieziekte waar géén vaccinatie voor bestaat. Om u te beschermen tegen Malaria kunt u uitsluitend Malaria pillen innemen.

Er zijn drie soorten Malaria pillen verkrijgbaar die afhankelijk van uw bestemming, reisduur en gezondheid worden voorgeschreven. Malaria pillen zijn niet verkrijgbaar zonder consult en doktersrecept.

Online afspraak maken

Bezoek nu Meditel Reisvaccinaties om direct online een afspraak te maken met een reisarts (gespecialiseerd in vaccinaties). Meditel Reisvaccinaties heeft 34 vestigen in het gehele land.

Valuta

Vliegtickets en vakanties

Vindt nu de goedkoopste vakanties, rondreizen en vliegtickets in -en naar Zanzibar bij Kuoni en WorldTicketCenter. Kuoni en WTC zijn dé specialisten op het gebied van reizen naar Tanzania. Hierdoor bieden ze alleen die reizen aan die u een heel leven bij zullen blijven. WTC is dé onbetwiste specialist als het op goedkope vliegtickets aankomt. Niet alleen vergelijken ze alle aanbieders en selecteren ze goedkoopste reizen, maar ze weten hun grote marktpositie ook zodanig uit te onderhandelen dat u de laagste prijzen krijgt. Kuoni staat bekend om haar expertise als het op verre reizen aankomt. Zij bieden uitsluitend reizen aan die u een heel leven lang bij zullen blijven!

Hieronder treft u het complete aanbod van vliegtickets en complete vakanties naar Zanzibar aan.

[display_pages store=”228″][user_pages store=”228″]

[display_multi store=”228″]

[display_pages store=”228″][user_pages store=”228″]

Reisverzekering

Reisgidsen