Vliegtijd naar Zuid Afrika

Hoe lang is het vliegen naar Zuid Afrika?

Vliegtijd naar Zuid Afrika:
Bestemming Vliegtijd naar Zuid Afrika Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Bloemfontein 12 uur 15 minuten
Durban 11 uur 55 minuten Vlucht zoeken
George 12 uur 10 minuten
Johannesburg 11 uur 05 minuten Vlucht zoeken
Kaapstad 11 uur 55 minuten Vlucht zoeken
Oost Londen 12 uur 15 minuten
Port Elizabeth 12 uur 35 minuten
Richards Bay 11 uur 30 minuten

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Zuid Afrika is 12 uur. Uw vliegtijd is afhankelijk van de bestemming in Zuid Afrika.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Zuid Afrika

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Zuid Afrika? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Zuid Afrika.

Hoe lang is het vliegen naar Zuid Afrika

Hoe lang het vliegen is naar Zuid Afrika wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Zuid Afrika kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Zuid Afrika beïnvloeden.

De vluchtduur naar Zuid Afrika wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Johannesburg is 11 en 5 minuten, maar naar Bloemfontein doet u er ruim 1 uur langer over. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Voor uw bezoek aan Zuid Afrika is geen visum benodigd. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Vaccinatie

Vaccinatie

In Zuid Afrika komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Vaccinaties voor Zuid Afrika

Voor uw reis naar Zuid Afrika bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 25,50)
  • Hepatitis A (volwassenen € 54,50 & kinderen € 39,50)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen TBC, Hepatitis B en Gele Koorts en Rabiës noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen op het tijdstip dat u het beste uitkomt bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Meditel werkt uitsluitend met gespecialiseerde artsen, die tijdens uw consult, op basis van uw gezondheid, uw reisbestemming en de reisduur, direct de juiste vaccinaties geven. U regelt dus alles in één bezoek!

De kosten van uw vaccinaties blijven beperkt doordat zorgverzekeraars (een deel) van de kosten betalen.

In Zuid Afrika komt ook Malaria voor. Lees hieronder welke voorzorgsmaatregelen u dient te treffen tegen Malaria.

 

Malaria

Voor deze bestemming wordt dringend geadviseerd om voorzorgsmaatregelen tegen malaria te nemen. Malaria is een infectieziekte waar géén vaccinatie voor bestaat. Om u te beschermen tegen Malaria kunt u uitsluitend Malaria pillen innemen.

Er zijn drie soorten Malaria pillen verkrijgbaar die afhankelijk van uw bestemming, reisduur en gezondheid worden voorgeschreven. Malaria pillen zijn niet verkrijgbaar zonder consult en doktersrecept.

Online afspraak maken

Bezoek nu Meditel Reisvaccinaties om direct online een afspraak te maken met een reisarts (gespecialiseerd in vaccinaties). Meditel Reisvaccinaties heeft 34 vestigen in het gehele land.

Muskietennet / Klamboe

Muskietennet / klamboe

Meerdere soorten verkrijgbaar!

Om gedurende uw reis goed beschermd te zijn tegen Malaria is het verstandig om naast malaria pillen ook een geïmpregneerd muskietennet mee te nemen. Een muskietennet zorgt er voor dat u rustig kunt slapen zonder u druk te maken over muggen die malaria of dengue overbrengen. Ook houdt een muskietennet insecten en ander (kruipend) ongedierte op afstand.

Een goed muskietennet is rondom gesloten met een maximale maasgrootte van 1,75 mm. Bij voorkeur dient het muskietennet geïmpregneerd te zijn met een insecten dodende stof. Het spreekt voor zich dat deze stof onschadelijk moet zijn voor de mens. Gaat u naar een gebied dat bekend staat om malaria dan wordt door de World Health Organization het gebruik van geïmpregneerde muskietennetten ten sterkste aangeraden.

Hoelang vliegen naar Zuid Afrika

Hoelang vliegen naar Zuid Afrika? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Zuid Afrika een vliegduur heeft van tussen de 11 uur en 12 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook eventuele overstappen of een tussenstop om te tanken kunnen van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Lokale valuta en pinautomaten

Euro’s omwisselen voor de Zuid Afrikaanse Rand gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

 

Wereldstekkers / Reisstekkers

Stekkers zijn onderverdeeld in verschillende typen. Elk type past bij één bepaald soort stopcontact. Een aantal typen stekkers past op meerdere soorten stopcontacten. Vaak gaat het hierbij om ongeaarde stekkers die op geaarde stopcontacten passen. Bij het gebruik van een ongeaarde stekker heeft u meer kans op brand of een schok in het geval van kortsluiting. Apparaten die veel stroom verbruiken of een metalen behuizing hebben, hebben vrijwel altijd een geaarde stekker. U kunt hierbij denken aan magnetrons, wasmachines en beeldschermen. Ongeaarde stekkers treft u vooral aan bij opladers en kleine huishoudelijke apparaten.

In Zuid Afrika wordt gebruik gemaakt van verschillende typen stopcontacten, namelijk typen D en M. In Nederland maken we gebruik van type C en F, en in België van type C en E. Stekkers type D en M De stekkers van uw apparaten en elektronica zullen daardoor niet passen op stopcontacten in Zuid Afrika. U heeft hiervoor dus altijd een verloop of reisstekker nodig.

Brennenstuhl Reisstekkerset

Veel reizigers naar Zuid Afrika kiezen voor een zogenaamde reisstekker-set. Een reisstekker-set bestaat uit één verloopstekker met meerdere adapters. Deze adapters maken het mogelijk de reisstekker over de hele wereld te gebruiken. Zo hoeft u maar één keer een reisstekker aan te schaffen ongeacht de landen waar u ooit nog naar op reis gaat! U klikt eenvoudig het juist type adapter op de verloopstekker. De verloopstekker plaatst u in het stopcontact en vervolgens kunt u uw apparatuur daar op aan sluiten.

De reisstekker-set van Brennerstuhl beschikt over 7 adapters (geaard). Hierdoor is deze reisstekker te gebruiken in ruim 150 landen. Voor meer informatie over het gebruik van de reisstekker-set, de landen waarin deze te gebruiken is, of om de reisstekker aan direct te bestellen, klikt u op de groene knop.

Reist u vaak of verblijft u voor langere tijd op uw bestemming dan is een reisstekker-set ideaal.

In sommige gevallen is alleen een reisstekker niet voldoende. Naast het type stekker zijn ook de frequentie en het voltage belangrijk. Tegenwoordig zijn bijna alle moderne apparaten geschikt voor de meest voorkomende frequenties en voltages. U kunt dit eenvoudig controleren in de handleiding van uw apparatuur. Ook hebben veel apparaten een sticker waarop deze gegevens op staan. Wanneer uw apparaten niet geschikt zijn voor de frequentie en voltage die gebruikt worden op uw bestemming, dient u ook een omvormer te gebruiken. De frequentie en voltage in Zuid Afrika zijn als volgt:

Voltage Frequentie
230 Volt 50 Hz

Prijzen in Zuid Afrika

Het prijspeil in Zuid Afrika ligt ongeveer 45% lager dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Zuid Afrika ongeveer 45 Euro minder hoeft te betalen (omgerekend vanuit de lokale valuta).

De prijzen in Zuid Afrika zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 27% gedaald. Met deze daling behoort Zuid Afrika tot de 10 landen waar de prijzen het hardst dalen.

Met het huidige prijspeil behoort Zuid Afrika tot de 5 goedkoopste landen.

Praktische informatie:

Achtergrond informatie:

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Zuid-Afrika?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Zuid-Afrika af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 11 en 12 uur.