Vliegtijd naar Zwitserland

Hoe lang is het vliegen naar Zwitserland?

Vliegtijd naar Zwitserland:
Bestemming Vliegtijd naar Zwitserland Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Basel 00 uur 50 minuten Vlucht zoeken
Bern 00 uur 55 minuten
Genève 01 uur 00 minuten Vlucht zoeken
Lugano 01 uur 20 minuten
Zürich 00 uur 55 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Zwitserland is 1 uur en 10 minuten.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Zwitserland

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Zwitserland? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Zwitserland.

Hoe lang is het vliegen naar Zwitserland

Hoe lang het vliegen is naar Zwitserland wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Zwitserland kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Zwitserland beïnvloeden.

De vluchtduur naar Zwitserland wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Zürich is 55 minuten, maar naar Lugano doet u er bijna 30 minuten langer over. De hoofdstad Bern bereikt u in een vliegtijd van 55 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Voor uw bezoek aan Zwitserland is geen visum nodig. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan Zwitserland zijn geen vaccinaties nodig.

Malaria

In Zwitserland komt geen Malaria voor. U heeft dus geen Malaria pillen nodig voor uw reis.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Zwitserland staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Om besmetting met de Borrelia bacterie te voorkomen, is het belangrijk dat u tijdig en veilig de teek van uw huid verwijderd. Het veilig verwijderen van een teek doet u met een speciale tekenpincet. Gebruik voor het verwijderen van een teek nooit een normale pincet. Als u een normale pincet gebruikt, loopt u namelijk het risico dat de teek speeksel in de wond achter laat. Hierdoor neemt de kans op besmetting aanzienlijk toe.

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft als u naar Zwitserland op reis gaat!

Hoe lang vliegen naar Zwitserland

Hoelang vliegen naar Zwitserland? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Zwitserland een vliegduur heeft van tussen de 1 uur en 2 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Prijzen in Zwitserland

Het prijspeil in Zwitserland ligt ongeveer 74% hoger dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Zwitserland ongeveer 74 Euro meer moet betalen.

De prijzen in Zwitserland zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 18% gedaald. Met deze daling behoort Zwitserland tot de 20 landen waar de prijzen het hardst dalen.

Met het huidige prijspeil behoort Zwitserland tot de 5 duurste landen ter wereld.

Lokale valuta en pinautomaten

Euro’s omwisselen voor Zwitserse Franken gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

 

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

 

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Zwitserland te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Zwitserland af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 1 en 2 uur.